Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Σχόλιο για την αποδοχή χορηγίας από ενεργειακό κολοσσό

Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι» 
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας… ⃰

Με μια απαράδεκτη απόφαση, με τις ψήφους των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, η Δημοτική Επιτροπή, τη Δευτέρα 2/9, αποδέχθηκε χορηγία της εταιρίας METLEN (Μυτιληναίος) για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η εταιρία METLEN (Μυτιληναίος) είναι μια από τις εταιρίες κολοσσούς της «πράσινης ανάπτυξης». Είναι μια από τις εταιρίες που έχει στην ιδιοκτησία της αιολικά πάρκα στην περιοχή μας, είναι μια από αυτές που επιδιώκει να εγκαταστήσει μπαταρίες λιθίου για τα αιολικά πάρκα με ότι κινδύνους συνεπάγεται.

…Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.⃰

Ο λαός του Δήμου Καρύστου μπορεί πια να διακρίνει ότι οι «ευεργεσίες» αυτές είναι «στάχτη στα μάτια» για να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας και την πολιτική των κυβερνήσεων, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που την προωθούν με συνέπειες τις 700 ανεμογεννήτριες στην περιοχή μας, τα εμπόδια στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, το πανάκριβο ρεύμα κλπ. 

Μάλιστα, η εταιρία METLEN είναι μια από αυτές κατά της οποίας ο Δήμος Καρύστου έχει προσφύγει ενάντια στην εγκατάσταση μπαταριών από αυτή!

Έχει μεγάλη ευθύνη η δημοτική αρχή για το αίτημα προς τον ενεργειακό κολοσσό της METLEN για χορηγία! 

Από τη μια δήθεν συντάσσεται με το «ως εδώ, καμιά άλλη ανεμογεννήτρια τον τόπο μας» και από την άλλη βοηθά τους ενεργειακούς κολοσσούς να πουλούν το παραμύθι της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Όσο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αυτές θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από την κρατική επιχορήγηση. Όμως, η δημοτική αρχή ούτε που διαμαρτύρεται για το γεγονός πως αυτή μειώνεται όλο και περισσότερο, πως το κράτος χρωστά πολλές χιλιάδες ευρώ στο Δήμο Καρύστου!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα θέσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θέμα για αναίρεση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής και απόρριψη της χορηγίας από την εταιρία METLEN ως κοροϊδία προς τον Καρυστινό λαό!

⃰ Απόσπασμα από το «Άξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...