Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καρύστου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καρύστου με τίτλο «Ένα γυναικείο βλέμμα» που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου σε συνεργασία με τον θερινό κινηματογράφο «Αύρα» και τα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Καρύστου.

Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ παρακολουθήσαμε συνολικά οκτώ ταινίες σύγχρονων Ελληνίδων ντοκιμαντεριστριών. Το κάθε ένα ντοκιμαντέρ είχε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα να περάσει, να διηγηθεί τη δική του ιστορία, να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει με τον τρόπο που μόνο ο γυναικείος κινηματογραφικός φακός μπορεί να κάνει.

Φέτος συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμά μας ομιλίες για σημαντικά θέματα που αφορούν τη γυναίκα, την «πίσω από τις κάμερες» δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, και κάναμε κι ένα μικρό αφιέρωμα στη Μαρία Πλυτά, την πρώτη Ελληνίδα σκηνοθέτρια, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία «Άσωτος», τα γυρίσματα της οποίας είχαν γίνει στην Κάρυστο του 1963.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους καλεσμένους μας κ. Καλαντίδη Δημήτρη, πρόεδρο της ΟΚΛΕ, την κα. Μιρέλλα Λεγάκη μέλος του ΔΣ της WIFT Hellas και της ΟΚΛΕ, την κα. Ντένα Λογιάδη, πρόεδρο της ΕΓΕ και του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, τη κα. Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, ιστορικό κινηματογράφου και καθηγήτρια του Παν/μιου Πατρών και τις σκηνοθέτριες: κα. Ισμήνη Σακεραλλοπούλου, κα. Αλεξία Τσούνη, κα. Άλκηστη Βούλγαρη, κα. Ειρήνη Τζούλια και κα. Μάρθα Μπουζιούρη. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ την κα. Μαρία Βερούχη-Λεμονιά, αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Καρύστου.

Θα θέλαμε τέλος, να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους χορηγούς μας, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε το φεστιβάλ μας.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καρύστου είναι πια θεσμός, έχει πολιτιστική αξία, προβάλει την όμορφη πόλη μας, και θα συνεχίσει δυναμικά, ανεβάζοντας κάθε χρονιά τον πήχη λίγο πιο ψηλά!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...