Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: Να λυθούν τώρα τα προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα απάντησε η Δήμαρχος στις επιστολές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών παιδικών σταθμών οι οποίες συζητήθηκαν την Τετάρτη 23/10 στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι γονείς με τις επιστολές τους – στηριγμένες στα επίσημα στοιχεία που ο ίδιος ο δήμος αναρτά στην ιστοσελίδα του - εξέφρασαν την αγωνία και την αγανάκτηση τους και ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της για τις μεγάλες ελλείψεις και τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς.

Γιατί ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 110 βρέφη που έχουν πάρει voucher δεν έχουν απορροφηθεί από τους βρεφικούς του Δήμου και αναμένεται με τις προσλήψεις προσωπικού του Νοεμβρίου να μπουν μόνο τα 19 από αυτά . Τα υπόλοιπα δεν χωράνε γιατί δεν υπάρχουν καν οι υποδομές .

Γιατί το προσωπικό είναι ανεπαρκέστατο για να καλύψει τις ανάγκες φτάνοντας σε σημείο να γίνεται και επικίνδυνο. Ενώ ο κανονισμός λειτουργίας επιβάλλει 3 εργαζόμενους ανά 12 βρέφη(2 βρεφονηπιοκόμους και 1 βοηθό) και 2 εργαζόμενους ανά 25 νήπια (1 βρεφονηπιοκόμο και 1 βοηθό)αυτός δεν τηρείται , αφού υπάρχουν ώρες που τα παιδιά μένουν με έναν μόνο βρεφονηπιοκόμο .

Γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλα τα παιδιά που Δήμου. Ακόμη και όσοι υπάρχουν , δεν ικανοποιούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Όπως ο βρεφονηπιακός στη Σουβάλα που δεν έχει προαύλιο χώρο ή ο σταθμός της Δροσιάς που δεν έχει συντηρηθεί από το άνοιγμα του με αποτέλεσμα η ξυλεία στο εξωτερικό του να έχει σαπίσει και η αυλή να έχει σημεία με σφηκοφωλιές.

Στην αγωνία και αγανάκτηση των γονιών η δημοτική αρχή δια του στόματος της Δημάρχου και της υπεύθυνης Αντιδημάρχου επέλεξε να απαντήσει αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα, μετατρέποντας το μαύρο σε άσπρο. Πως όλα λίγο ως πολύ λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Μια εικόνα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι γονείς και τα παιδιά τους.

Για να αντιμετωπίσει δε τις δίκαιες αντιδράσεις των γονιών δεν τήρησε καν τη διαδικασία να διαβαστούν πρώτα οι επιστολές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υπονοώντας πως για όσα διαμαρτύρονται οι γονείς απλά δεν ισχύουν!

Μπορεί η Δημοτική Αρχή να θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αντιμετωπίσει τους γονείς, όμως πρέπει και να γνωρίζει πως οι γονείς δε θα πάψουν να αγωνίζονται , να διεκδικούν, να απαιτούν το μέγιστο δυνατόν για τα παιδιά τους. Για την ασφάλεια τους, για την ολόπλευρη ψυχοκινητική τους ανάπτυξη, για τη ζωή τους στο σύνολό της. Γι’ αυτό ας αφήσει την παραποίηση της πραγματικότητας και να υλοποιήσει τα αιτήματα των γονιών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε απέναντι στους γονείς να συνεχίσουμε διεκδικώντας λύσεις απέναντι στα παραπάνω προβλήματα και στις μεγάλες ελλείψεις των δημοτικών παιδικών σταθμών.



Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλκίδας

Τσιβίκα Γρανέτα

Γιώργος Νικολάου

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...