Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

«SOS Ευβοϊκός»: Ανεξέλεγκτη ανάπτυξη βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών

Το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ( ΠΟΑΥ) βόρειου και νότιου Ευβοϊκού και διαύλου των Ωρεών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης που ανοίγει, θεσμικά, τον δρόμο για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση 22 χιλιάδων στρεμμάτων βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών στις θάλασσες μας.

Η Συντονιστική Ομάδα Συλλόγων και Φορέων για την Προστασία του Ευβοϊκού ( SOS Ευβοϊκός) πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία του Ευβοϊκού από τις εντατικές βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και ειδικότερα των ακτών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στο όρος Κανδήλι (περιοχές Κοφίνα – Αχλάδι – Μέλουνα).

Η θάλασσα του Ευβοϊκού, όπως και τα δάση, τα βουνά και όλη η χερσαία περιοχή του πανέμορφου νησιού μας, κινδυνεύει από μια νέα επιδρομή με σκοπό το κέρδος και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον των δύο κόπλων, στην υγεία, στην αλιεία, στην διατροφή μας και στον τουρισμό.

Στη Συντονιστική Ομάδα Συλλόγων και Φορέων για την προστασία του Ευβοϊκού (SOS ΕΥΒΟΪΚΟΣ) συμμετέχουν: Σύλλογος Σιδερίτης-Ομάδα πολιτών για την προστασία του Υγροβιότοπου Κολοβρέχτη-Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ελυμνίων Μάκιστος-Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου - Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νοτίας Καρυστίας-Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών-Κίνηση Πολιτών Προστασίας Περιβάλλοντος Λιβανατών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα Ψαχνά (αίθουσα εκδηλώσεων των Διατηρητέων, στην κεντρική πλατεία) την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 στις 7.30 το απόγευμα.
Ομιλητές:
-Αποστόλης Σέληνας (Ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη)
-Ηλίας Καραμπάς (Σύλλογος Σιδερίτης)
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το ιερό του Ποσειδώνα», το οποίο αναφέρεται στον αγώνα των κατοίκων του Πόρου να προστατεύσουν το νησί τους από τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες.
-Έως τις 14-11- 2024 όποιος φορέας ή πολίτης έχει έννομο συμφέρον και επιθυμεί μπορεί να υποβάλει αίτηση ακυρώσεως επί του προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ Δ 576/10-09- 2024) για την ίδρυση Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) σε Βόρειο, Νότιο Ευβοϊκό, δίαυλο των Ωρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...