Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Με το ΠΑΣΟΚ ποτέ μην λες ποτέ....

Η εκλογή Προέδρου στις 6 Οκτώβρη έχει Εθνικά χαρακτηριστικά. Είναι ιστορικό κοινωνικό και πολιτικό ορόσημο.

Γιατί από τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και το αποτέλεσμα, θα κριθεί το εάν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια για το εάν θα κερδίσουμε και πάλι την ΕΛΠΙΔΑ. Για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί ξανά ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω»,

Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε όλοι μαζί έναν νέο κύκλο υπέρβασης. Με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει ανάστημα. Με το ΠΑΣΟΚ να γίνεται και πάλι πλειοψηφικό στην κοινωνία, έτοιμο για να κυβερνήσει τον τόπο.

Με το ΠΑΣΟΚ που θα εμπνεύσει ξανά την αυτοπεποίθηση της νίκης.

Γεμίζοντας με πίστη τους ανθρώπους της δημοκρατικής παράταξης ότι οι ιδέες μας μπορούν και πάλι να γίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνία.

Που θα μιλήσει ξανά σε κοινωνικά ακροατήρια που σήμερα απέχουν, απογοητεύονται, αποστασιοποιούνται. Θα εμπνεύσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια, σε μία κοινωνία που θέλει να ξαναβάλει τον πήχη ψηλά.

Που, θα ενώσει δυνάμεις για να κερδίσει και πάλι την ελπίδα για τον ελληνικό λαό.

Η κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, αυτή τη φορά δεν είναι απλώς κομματική, είναι εθνική και δεν εκλέγει απλώς τον επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ευελπιστούμε να αναδείξει τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας.

Καταθέτουμε σήμερα τις πολιτικές μας προτάσεις ώστε αυτές να αποτελέσουν τη βάση για το νέο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από ανοιχτό διάλογο και επεξεργασία με τα αρμόδια όργανα, τους παραγωγικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιστημονική κοινότητα, τα συνδικάτα, τα μέλη και τους φίλους.

Η κοινωνία αναγνωρίζει πλέον πολύ καλά πως ότι θετικό έγινε στη χώρα φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ;

* όταν θέσπισε τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες θεσμικές και νομοθετικές αλλαγές.

*όταν πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες υποδομές και έργα.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε, πλήρωσε, διασύρθηκε, από τους πολιτικούς του αντιπάλους, που προσπάθησαν να το εξοντώσουν πολιτικά, συρρικνώθηκε, εξαϋλώθηκε, την τελευταία δεκαετία , είναι λες και συνωμότησαν τα πάντα στη χώρα για να σβηστεί δια παντός από τον πολιτικό και κοινωνικό χάρτη.

Αλλά μάταια, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει και δίνει ξανά Ελπίδα και Προοπτική, γιατί δεν βολεύεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δεν συμβιβάζεται με τη λήθη.

*Επαναφέρει τις κόκκινες γραμμές που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία και την εθνική μας ανεξαρτησία που είναι αδιαπραγμάτευτες και επιβεβαιώνει τον πατριωτικό χαρακτήρα του κινήματος.

*Επιλέγει με καθαρότητα με ποιους θα πάει(πολλούς)και ποιους θα έχει απέναντι(καρτέλ, τραπεζίτες, ολιγοπώλια).

*Προσδιορίζει και υπερασπίζεται με σαφήνεια τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια).

Η Ν.Δ. 6 χρόνια τώρα μεγάλωσε τις κοινωνικές ανισότητες, εξυπηρετώντας το πελατειακό κράτος, το κράτος των λίγων, το κράτος των συμφερόντων, είναι μία κυβέρνηση που έχει καταστήσει εμφανή, πλέον, όλα τα αδιέξοδα και προβλήματα της ασκούμενης πολιτικής της. Επιχαίρει δήθεν για τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ώρα που πολιτεύτηκε απεμπολώντας τον αναντικατάστατο ρυθμιστικό ρόλο του κράτους σε μια ρηχή οικονομία, όπου κυριαρχούν λίγα καρτέλ και εμποδίζουν κάθε έννοια ανταγωνισμού.

Επιμένει σε μια δημοσιονομική πολιτική μέσω των εμμέσων φόρων, και οδηγεί σε μια τεράστια ανακατανομή εισοδημάτων εις βάρος των πολλών και υπέρ των ολίγων και ισχυρών, από την ενεργειακή κρίση, μέχρι την ακρίβεια που καταλήγει σε αισχροκέρδεια.

Υποσχέθηκε αξιοκρατία και διαφάνεια, την ώρα που η εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου κλονίζονται. 

Γίναμε μάρτυρες στην αναποτελεσματικότητα και την αδιαφάνεια των πελατειακών σχέσεων μέσα από την οικοδόμηση ενός συγκεντρωτικού κράτους, με δυσμενείς συνέπειες στην ασφάλεια, τη μη απονομή δικαιοσύνης, τον χειρισμό των φυσικών καταστροφών. 

Στην πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ, της κοινωνικής κατοικίας. Στην ουσιαστική κρίση του παραγωγικού μας συστήματος, με την επιλεκτική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την πολιτική του real estate.

Αφήνει την αγορά ανεξέλεγκτη στα ολιγοπώλια, καταστρέφει τον ανταγωνισμό, κάνει τους μεγάλους μεγαλύτερους και ανέχεται ένα ελληνικό προϊόν να είναι φθηνότερο στη Γερμανία, από ότι είναι στην Ελλάδα. Ανέχεται μια κοινωνία να μην βγάζει το μήνα και να δουλεύει όλο και περισσότερο, αλλά τα χρήματα να της φτάνουν όλο και λιγότερο.

Υποχρεώνει τον μικρομεσαίο να βρίσκεται εκτός τραπεζικού δανεισμού, εκτός ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά εντός ληστρικών χρεώσεων των τραπεζών, και της παράνοιας της προκαταβολής φόρου. Εγκλωβίζει και ξεσπιτώνει με τις αποφάσεις της, όλο και περισσότερα παιδιά των κόκκινων δανείων στην θανάσιμη παγίδα των διαφόρων Φαν.

Ενθαρρύνει την ακρίβεια -αισχροκέρδεια. Διότι η ακρίβεια είναι πράγματι εισαγόμενη , αλλά η αισχροκέρδεια των μονοπωλίων, είναι εγχώρια.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σκανδαλωδώς, έδωσε όλη την ενέργεια στους έχοντες ολιγάρχες και όταν αυτοί αυξάνουν τις τιμές, η κυβέρνηση μαζεύει φόρους, κρατώντας ψηλά τον ΦΠΑ και εξαρτά τους αγρότες, τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες από την ελεημοσύνη των κάθε είδους PASS, αντί να τους δίνει δυνατότητες να σταθούν στα πόδια τους, έτσι με αυτόν τον τρόπο συμμετέχει στην αύξηση της ακρίβειας, αντί να τη μειώνει.

Όμως το ΠΑΣΟΚ ΕΊΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΔΏ, οφείλει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο. Οφείλει με όρους αυτοπεποίθησης και εξωστρέφειας να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας και της δημιουργίας, δυνάμεις ασυμβίβαστα προοδευτικές, σφυρηλατημένες με το βάρος του αξιακού φορτίου της δημοκρατικής παράταξης. Οφείλει να εμπνεύσει την νέα γενιά της πατρίδας μας, και κυρίως, να βάλει ξανά τον πήχη ψηλά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Ζητάμε περισσότερα και τα διεκδικούμε. Ενώνουμε δυνάμεις. Κερδίζουμε την Ελπίδα.

« Με το ΠΑΣΟΚ, ποτέ μη λες ποτέ.» 
 
Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...