Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Τομεακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ: Ο γνωστός “παπαγάλος” της κυβέρνησης τα ‘χασε με τις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών στην Εύβοια

Σε πανικό φαίνεται να βρέθηκε ο γνωστός “παπαγάλος” της κυβέρνησης κ. Πορτοσάλτε με τους αγώνες που αναπτύσσουν στην Εύβοια οι μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. 

Αυτό δείχνει η χυδαία επίθεση στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου Διρφύων που διεκδικούν το αυτονόητο: οι μαθητές της Γ’ τάξης να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα της τάξης τους. 

Για τον ίδιο, το πρόβλημα είναι “οι μαθητές να μαθαίνουν να κάνουν κατάληψη”, αλλά δεν είναι πρόβλημα που η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους μαθητές να “πηδάνε” την Γ’ τάξη και να αναγκάζονται να πάνε από τη Β’ απευθείας στη Δ’, γιατί δεν υπάρχει δάσκαλος.

Ελλείψεις, συγχωνεύσεις σε όλα τα σχολειά, διορίστε κάνα δάσκαλο δεν φταίν΄τα κινητά!

Ο αγώνας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι δίκαιος! Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που κλείνει σχολεία και τάξεις, διεκδικούν σχολεία ανοικτά, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Είναι πραγματικά ελπιδοφόροι οι αγώνες που αναπτύσσονται από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, όπως η Χαλκίδα, η Αρτάκη, τα Ψαχνά, το Μαντούδι, το Αλιβέρι κ.α. και απαιτούν να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές και υποδομές, να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να γίνουν κανονικά όλες οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.

Ο αγώνας αυτός χρειάζεται να δυναμώσει! Για ουσιαστική αναβάθμιση των σχολείων, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς. Για σχολείο που πραγματικά θα μορφώνει, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών!

Οι εκλογές των 5μελών και 15μελών που πραγματοποιούν οι μαθητές αυτή την περίοδο μπορούν να συμβάλλουν ώστε να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε τμήμα και σχολείο. Με αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια οι μαθητές μπορούν από καλύτερες θέσεις να οργανώσουν τον αγώνα τους.

ΥΓ: Επειδή το επόμενο διάστημα θα πληθύνουν οι μαθητικοί αγώνες προτείνουμε στο κ. Πορτοσάλτε, και σε κάθε άλλο επίδοξο, να έχει πάντα μαζί του ξύδι για να μπορεί να συνεχίσει την εκπομπή του.

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...