Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Έκθεση Φωτογραφίας στην Χαλκίδα

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ηλιαχτίδα Χαλκίδας

Έκθεση Φωτογραφίας στην Χαλκίδα - Συνεργασία Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» και Σωματείου «Ηλιαχτίδα» για τη Δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» και o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν τη συνένωσή τους για τη μελλοντική ίδρυση Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία και Αυτισμό στην Χαλκίδα.

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία θα ανακοινωθεί επίσημα στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην πόλη της Χαλκίδας.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί έργα φωτογράφων ΑμεΑ (νοητική αναπηρία) που είναι ωφελούμενοι του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες». Μέσα από τα μοναδικά έργα τους, οι συμμετέχοντες μοιράζονται την προσωπική τους ματιά και εκφράζουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους, αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους και την αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης για την κοινωνική τους ένταξη.

Στόχος της Κοινής Δράσης και Θετικός Αντίκτυπος: 

Η συνένωση των δυνάμεων του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» και του Σωματείου «Ηλιαχτίδα» στοχεύει στη δημιουργία ενός Κέντρου Διημέρευσης που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής υποστήριξης στα άτομα με νοητική αναπηρία και αυτισμό. 

Τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας αποτελούν βασικούς πυλώνες για την υποστήριξη των ΑμεΑ στον δρόμο προς την κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική τους ενσωμάτωση.

Η δημιουργία του Κέντρου αυτού στη Χαλκίδα δεν θα ωφελήσει μόνο τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αλλά θα έχει και ευρύτερο θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Το ΚΔΗΦ θα προσφέρει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, προωθώντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας.

Η κίνηση αυτή έρχεται να καλύψει ουσιαστικές ανάγκες των εφήβων και των ενηλίκων ΑμεΑ της περιοχής της Χαλκίδας και της κεντρικής Εύβοιας. 

Η πόλη της Χαλκίδας είναι ένας λογικός προορισμός για τη δημιουργία τέτοιων δομών υποστήριξης, χάρη στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας από τον Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος υπέρ των ατόμων με αναπηρία. 

Οι πρωτοβουλίες αυτές καθιστούν την περιοχή ιδανική για την ανάπτυξη υποστηρικτικών υπηρεσιών, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και στην κοινωνική τους ένταξη.

Η συνένωση αυτή ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς οι οργανισμοί του γονεϊκού κινήματος, οι αυτοδιοικητικές αρχές και η τοπική κοινότητα μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό των ανθρώπων με αναπηρία. 

Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε όλους τους φορείς να σταθούν αρωγοί, και ελπίζουμε στην επέκταση της συνεργασίας και με άλλους συλλόγους ασθενών, σωματεία ΑμεΑ της περιοχής, τοπικούς φορείς, επιμελητήρια και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Έκθεση Φωτογραφίας: Η έκθεση θα λάβει χώρα στην αίθουσα "Αριστοτέλης" του μεγάρου Κότσικα, στην παραλία Χαλκίδας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12 έως και τις 13 Οκτωβρίου. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα έργα των ταλαντούχων ωφελούμενων του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» και να ενημερωθεί για την επερχόμενη συνένωση και το νέο Κέντρο Διημέρευσης.

Σχετικά με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»: Από το 1997, το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των ανθρώπων με νοητική αναπηρία και των οικογενειών τους, προσφέροντας υπηρεσίες δια βίου εκπαίδευσης, υποστήριξης στην αυτόνομη διαβίωση και ένταξης στην αγορά εργασίας. 

Οι δράσεις του έχουν πανελλαδική εμβέλεια, προάγοντας την κοινωνική ένταξη και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ΑμεΑ.

Σχετικά με το Σωματείο «Ηλιαχτίδα»: Το Σωματείο «Ηλιαχτίδα» ιδρύθηκε με σκοπό την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή της Χαλκίδας, προσφέροντας ποικίλες υπηρεσίες που προάγουν την κοινωνική ένταξη και την αυτόνομη διαβίωση. 

Το σωματείο συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές και την κοινότητα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ΑμεΑ.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Μαρία Στούπα
6945127373
hliaxtida.chalkidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...