Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η ταινία "Η τελευταία Παμπ" την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στην Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 20:15 η Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου θα προβάλει την ταινία του Κεν Λοουτς (2023) " Η τελευταία Παμπ" 

Σ’ ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, κάποτε τόπο ανθρακωρύχων, πλέον ζει ο Τι Τζέι, ιδιοκτήτης της τελευταίας παμπ της περιοχής που παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή. 

Όταν στο χωριό μεταφέρονται πρόσφυγες από τη Συρία, θα γνωριστεί με την Γιάρα, μία δυναμική νεαρή Σύρια, και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους μόνιμους πελάτες του, τους ντόπιους που βλέπουν στο πρόσωπο των κατατρεγμένων «τον εχθρό» για τα προβλήματα που και οι ίδιοι βιώνουν. 

Γρήγορα θα εκφραστούν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, αλλά και ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης για τους ξεριζωμένους και όχι μόνο. Χωρίς βαρύγδουπα σκηνοθετικά τεχνάσματα, ήρεμα και τρυφερά, με την απλοϊκότητα που τον χαρακτηρίζει, ο Κεν Λόουτς καταφέρνει να «μιλήσει» για όσα τον απασχολούν, να θίξει σύνθετα κοινωνικά προβλήματα που αντανακλώνται και στη χώρα του. 

Οι θεατές θα ακούσουν όσα έχει να πει, δίνοντας μία γερή γροθιά στο στομάχι, συγκινεί και προβάλλει με μοναδικό τρόπο τη δύναμη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. 

Στο κύκνειο άσμα του αγαπημένου σκηνοθέτη το μότο είναι : "άμα τρώτε μαζί , παλεύετε και μαζί" Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...