Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση στο Μαρμάρι

Δημοτική και Περιφερειακή αρχή με τις ανάγκες των πολλών ή με τα κέρδη των λίγων; Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών!

Με μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Μαρμάρι όπου εκφράστηκε η δυναμική ισχυροποίησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Καρύστου και την περιφέρεια Στερεάς.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Παρασκευάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου και η Αλεξάνδρα Μπάνου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος από το Μαρμάρι. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και οι υποψήφιο περιφερειακοί σύμβουλοι από την περιοχή του δήμου Καρύστου, Κούλα Βρανά, Βαγγέλης Κιούσης και Μιχάλης Μπάνος.

Η Αλεξάνδρα Μπάνου τόνισε στην ομιλία της πως «Σ’ αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωση. Να εκλέξει ο λαός δημάρχους και περιφερειάρχες αγωνιστές που θα στέκονται μαζί του στην πρώτη γραμμή της πάλης του. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα μετρήσει την επόμενη μέρα των εκλογών για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Σε αντίθεση με τα όλα τα παραπάνω είναι οι υποψήφιοι που παρουσιάζουν και στηρίζουν τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ,το ΠΑΣΟΚ και οι διάφοροι γυρολόγοι που μετά από καραμπόλες, ανακυκλώσεις και αλληλοϋποστηρίξεις φανερώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και στο πεδίο της Τοπικής Διοίκησης.

Το δίλημμα είναι σαφές: Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους αγωνιστές - κομμουνιστές εκλεγμένους, για να δυναμώσει την φωνή του ενάντια σ όλα αυτά που τον ματώνουν».

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Παρασκευάς σημείωσε πως «Οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του αγώνα για κάθε λαϊκό πρόβλημα!

Για μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρύστου την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Ενάντια στην εκτός ορίων εγκατάσταση των αιολικών πάρκων! Για τη συλλογική διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις επιπτώσεις της εγκατάστασης των αιολικών και όχι ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής για να κλείσουν το στόμα οι εταιρίες στους πληττόμενους.

Για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και τους αντιδραστικούς νόμους των κυβερνήσεων. Ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια!

Για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια και μικρό επαγγελματία. Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας. Για να κρατηθεί το ταχυδρομείο στο Μαρμάρι

Για την έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης από την περιοχή μας στους πληττόμενους από την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, στους σεισμοπαθείς στην Τουρκία, στην «πνιγμένη» Θεσσαλία.

Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα αυτοί οι αγώνες μπορούν και πρέπει να δυναμώσουν και οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση – εκλεγμένοι και μη - θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αυτό το γνωρίζετε όλοι καλά!

Γιατί το προηγούμενο διάστημα ότι κερδήθηκε, κερδήθηκε με αγώνα. Όπου μπήκε εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής έγινε με αγώνα».

Ο Δ. Παρασκευάς υπογράμμισε πως «ο δήμος Καρύστου είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς υλοποιείται η αντιλαϊκή ανάπτυξη από τις κυβερνήσεις με την καθοριστική συμβολή της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής. Πως αυτή η ανάπτυξη τσακίζει τα δικαιώματα, καταπατά τις ανάγκες του λαού της περιοχής μας».

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος αναλυτικά στα προβλήματα του Μαρμαρίου λέγοντας πως «ο καθένας μπορεί να δει πως η περιοχή μας μετατρέπεται σε ένα «πεδίο βολής φθηνό», χωρίς κανένα χωροταξικό σχεδιασμό. Αναπτύσσονται ταυτόχρονα και άναρχα η ενεργειακή βιομηχανία, η οικιστική δόμηση, οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, ο τουρισμός, τα λατομεία, μετατρέποντας την περιοχή σε ένα Eldorado κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος με ανεπανόρθωτες συνέπειες στο μέλλον του τόπου.

Δεν είναι η έλλειψη σχεδιασμού ή η ανικανότητα. Είναι ο σχεδιασμός με μόνο κριτήριο το κέρδος. Για αυτό το Μαρμάρι παραμένει στάσιμο για δεκαετίες!

Με την επέκταση του σχεδίου πόλης να έχει ξεκινήσει από το 1989 και κάθε δήμαρχος από τότε να υπόσχεται ότι «θα γίνει επί των ημερών του».

Με τους δρόμους εντός σχεδίου πόλεως, όπως ο 4ος παραλιακός που δεν έχουν ανοιχθεί. Με τον περιφερειακό που θα μπορούσε να ανακουφίσει την παραλία και το Μαρμάρι να μετατρέπεται σε όνειρο θερινής νυκτός.

Με τους εφοπλιστές να κάνουν ότι θέλουν, δρομολόγια όποτε θέλουν, όσα θέλουν, με ότι ναύλα θέλουν και οι κυβερνήσεις με το υπουργείο ναυτιλίας και η δημοτική αρχή να τους κάνουν τις πλάτες.

Με τη συζήτηση για αλλαγή θέσης του λιμανιού στα ανατολικά να έχει μείνει στο περιθώριο ενώ είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ!

Με το δημοτικό να υποβαθμίζεται σε 4θέσιο και μάλιστα τα παιδιά της Ε και της ΣΤ να μην έχουν πάρει ακόμα όλα τα βιβλία τους, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Όμως και τα χωριά είναι εγκαταλειμμένα στη μοίρα τους. Με απαράδεκτο οδικό δίκτυο, με ανύπαρκτη αποκομιδή των απορριμμάτων, χωρίς τεχνικά έργα. Μόνο τώρα, προεκλογικά θυμήθηκε η δημοτική αρχή να ρίξει ορισμένα κυβικά μπετό… Και σ’ αυτά να προστίθεται και η περικύκλωση από τα αιολικά πάρκα, τους υποσταθμούς και τις μπαταρίες.

Το μεγάλο πρόβλημα του βιολογικού στο Μαρμάρι! Ολοκληρώθηκε με περίπου 20 χρόνια καθυστέρηση και σε μια απαράδεκτη θέση – άλλη από την αρχική - υποβαθμίζοντας ουσιαστικά την πιο τουριστική παραλία της περιοχής.

Ακόμα και έτσι όμως, σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία του, προβλήματα που είχαμε επισημάνει έγκαιρα στο δημοτικό συμβούλιο!

Είχαμε επισημάνει εξαρχής την ανάγκη πρόσληψης όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία και συντήρηση του, όπως επίσης την ανάγκη στον προϋπολογισμό του έργου να ενταχθεί ποσό που να προβλέπει και τη χρηματοδότηση των οικιακών συνδέσεων, πέρα από τις διακλαδώσεις.

Η δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου δήλωσε ότι αυτά δε γίνονται και τώρα να οι συνέπειες… Μεγάλο μέρος των κατοίκων του Μαρμαρίου αδυνατεί οικονομικά να συνδεθεί, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μη λειτουργεί σωστά ο βιολογικός καθαρισμός και να συνεχίζουν να υπάρχουν οι μη στεγανοί βόθροι με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα… τα ίδια και με τη συντήρηση του που έχει δοθεί σε εξωτερικό εργολάβο!

Για να λειτουργήσουν σωστά οι βιολογικοί καθαρισμοί του δήμου θα πρέπει να υπάρχει υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης στελεχωμένη με τεχνικό – επιστημονικό προσωπικό και μέσα. Απαιτείται διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία έργα και τη λειτουργία και όχι ανταποδοτικότητα, δηλαδή «πλήρωνε για να έχεις».

Απαιτείται δημοτική αρχή που «να σπάει αυγά» και να συγκρούεται με το κράτος, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ που αντιμετωπίζουν αυτά τα έργα ως κόστος για το κράτος και πεδίο για κέρδη για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και εργολάβους».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...