Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Κουβέντα για αντίσταση σε Αιολικά και μπαταρίες στην Κάρυστο

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες , 
Ακούσαμε χτές το βράδυ την κεντρική ομιλία του Λευτέρη Ραβιόλου.

Με μεγάλη μας λύπη ΔΕΝ ακούσαμε τίποτα για τις κόκκινες γραμμές όσο αφορά την επέκταση ΑΠΕ, ούτε καν όσες αφορά που ήδη έχουν γίνει προσφυγές και έχουν κατατεθεί αντιρρήσεις και αφορούν την περιοχή της Καρύστου στο Λιβαδάκι και το Λυκόρεμα.

Με την εγκατάσταση τους σε συνάρτηση με την επέκταση των ήδη ιχθυοτροφείων, και η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μπαταριών για την συσσώρευση ρεύματος , η περιοχή της Καρύστου είναι τελεσίδικα καταδικασμένη με μια αποκλειστική βιομηχανική ζώνη και ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν τόλμησε κανείς από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να αναφέρει σε όλη την προεκλογική περίοδο ούτε μια κουβέντα, ούτε μια νύξη για το φλέγον αυτό θέμα που θα αλλάξει δια παντός το τοπίο και τους όρους επιβίωσης και διαβίωσης μας στον τόπο μας.
Ακόμα και ο πιο αφελής πια καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη στην Νότια Εύβοια και με το τελειωτικό κτύπημα στην περιοχή μας το τουριστικό ακόμα και το παραθεριστικό εισόδημα θα εξαφανιστεί.

Καμιά αναφορά στις ήδη ενέργειες, καμιά αναφορά σε κάποιο σχέδιο ανάσχεσης κάθε επίθεσης των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται και θα λυμαίνονται την περιοχή μας.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας αλλά δεν θα πρέπει πια να αναφέρουμε τα παιδιά . Ότι γίνεται στον τόπο μας, δεν γίνεται για τα παιδιά μας που θα κληρονομήσουν έναν έρημο και δηλητηριασμένο τόπο, γίνεται για το ξεροκόμματο του σήμερα που οδηγήθηκαν σε αυτό αφού αποκλείστηκε κάθε άλλου είδους προσπάθεια.

Οι Καρυστινοί βρίσκονται σε μια συναισθηματική ομηρία και μια εκβιαζόμενη συναίνεση.

Ψηφίζουν την ανάγκη τους και χειροκροτούν την σιωπή τους οδηγούμενοι σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...