Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Μας έκαψαν, μας έπνιξαν ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε - Ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για τη Βόρεια Εύβοια

Για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση και δύναμη ανατροπής όλων των υπευθύνων που μας έφεραν ως εδώ. Κυβέρνηση της ΝΔ, Περιφερειακή αρχή του κ. Σπανού, Δημοτικές αρχές του κ.Τσαπουρνιώτη και του κ. Κοντζιά έχουν εγκληματικές ευθύνες για τις αλλεπάλληλες καταστροφές που ζούμε. 

Μην τους τη χαρίσεις! Μας άφησαν αβοήθητους μέσα στις φωτιές, 2 χρόνια έκαναν «αντιπλημμυρικά» έργα μούφα-βιτρίνες-μπαλώματα, καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό απέναντι στις δίκαιες αγωνίες και διεκδικήσεις των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, μοίρασαν ατελείωτο χρήμα στους μεγαλοεργολάβους και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες και όλοι μαζί μας έπνιξαν για μια ακόμα φορά. 

Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό. 

Τα κυβερνητικά «σχέδια Μπένου» που όλες οι κρατικές αρχές προωθούσαν θάφτηκαν στις λάσπες των κατεστραμμένων μας σπιτιών, στο καμένο δάσος και στους εγκαταλειμμένους και επικίνδυνους δρόμους. Έκαναν μπίζνες πάνω στα καμένα αφήνοντας στο έλεος για μια ακόμα φορά τις ζωές μας, τους κόπους μας, τις περιουσίες μας. 

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό! Το αποδείξαμε μέσα στις φωτιές, μέσα στις πλημμύρες, «ένας για όλους και όλοι για έναν» είναι η δύναμη που κάναμε πράξη για να σωθούμε και να σταθούμε στα πόδια μας. 

Ο αγώνας για τις ανάγκες μας, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετούν η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, των συστημικών κομμάτων, οι δυνάμεις τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε στο τόπο μας. Γιατί φτάνει με το «πάμε κι όπου βγει». 

Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για το λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς. 

Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους! 

Γιατί είναι ο αντίπαλος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, με τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, το καθηλωμένο λαϊκό εισόδημα, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων. 

Σε αυτή την πολιτική συγκλίνουν στη Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στο επίπεδο των περιφερειών και των δήμων οι παρατάξεις τους ταυτίζονται πλήρως στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό υπάρχουν διαρκή αλισβερίσια και μετεγγραφές στους συνδυασμούς τους και στην Περιφέρεια της Στερεάς και στους Δήμους. 

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Σπανού φιγουράρουν περιφερειακοί σύμβουλοι και πρώην υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και του κ. Γκλέτσου. 

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσαπουρνιώτη και του κ. Γκοτσιά συντάσσονται δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ. 

Αυτοί είναι! 

ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ, ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Με την ανάδειξη δημοτικών αρχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 

▶ στο ∆ήμο Μαντουδίου - Λίµνης - Αγίας Άννας με υποψήφιο ∆ήμαρχο τον Νίκο Γεραλή. 

▶ στο ∆ήμο Ιστιαίας - Αιδηψού με υποψήφιο ∆ήμαρχο τον Βασίλη Παπασωτηρίου. Με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Περιφέρεια Στερεάς με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μπασδέκη. ΨΗΦΙΣΕ τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. 

Κάνουμε την πραγματική διαφορά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που είναι ο σύμμαχος του λαού, απέναντι στους «εκλεκτούς» των συστημικών κομμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς κ. Σπανό (ΝΔ), κ. Γκλέτσο (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Αποστολίδη (ΠΑΣΟΚ). Όλοι μαζί συναινούν στην εγκληματική πολιτική που: 

● Αφήνει ακαθάριστα ρέματα, ποτάμια, χειμάρρους με το επικίνδυνο επιχείρημα «ο καθαρισμός όλων των ρεμάτων απαιτεί το 50% του προϋπολογισμού και για αυτό δεν το κάνουμε» για να εξοικονομήσουν πακτωλούς χρημάτων στις πράσινες επενδύσεις των ΑΠΕ και άλλων ομίλων. 

● Έχει αφήσει την περιφέρεια και τους δήμους χωρίς υποδομή σε μέσα προστασίας, μηχανήματα, εργαζόμενους κλπ. και μπουκώνει διαρκώς μεγαλοεργολάβους με ζεστό χρήμα που κάνουν τη δουλειά όπως-όπως, χωρίς κανένα έλεγχο, φτιάχνοντας «πλημμυρικά» έργα που μας πνίγουν. 

● Έχει αποψιλώσει κρίσιμες υπηρεσίες στην υγεία, τη πρόνοια, τη μέριμνα, το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα πάνω σε καρότσες. 

● Έχει αφήσει τη Βόρεια Εύβοια απομονωμένη με δρόμους επικίνδυνους, απαρχαιωμένους που στη πρώτη κακοκαιρία αποκόβεται από την υπόλοιπη χώρα. 

● Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αναδάσωσης του καμένου δάσους παρά μόνο στήνει μπίζνες στη ξυλεία κ.ά, οργανώνει σχέδια επιχειρηματικής αξιοποίησής του. 

Όλοι μαζί έκοβαν κορδέλες στα δήθεν αντιπλημμυρικά έργα που μας έπνιξαν, στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μαντούδι που δεν έφτασε ποτέ ασθενοφόρο και οδηγός. Είχαν μάλιστα το θράσος να πουν πως με δικής τους ευθύνη λειτουργούν τα προγράμματα των Ρετσινάδων, προγράμματα που κατακτήθηκαν με τον επίμονο αγώνα του λαού της περιοχής και την αποφασιστική στήριξη των δυνάμεων του ΚΚΕ, αγώνας αυτοί όλοι μαζί υπονόμευαν. 

Ολοι μαζί προβάλλουν ως «λύση» τις κατευθύνσεις και τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, που θεωρεί «μη επιλέξιμα» τα έργα για την προστασία λαού, αφού αντιμετωπίζονται ως «κόστος». 

Μόνοι τους και όλοι μας με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση στην Στερεά, την Βόρεια Εύβοια, προβάλει και διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών. 

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται αγωνιστές, οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας που μπήκαν μπροστά στην πύρινη λαίλαπα, που πρωτοστάτησαν στους αγώνες του λαού για να ζήσουμε στο τόπο μας, που αποκάλυπταν τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργούσαν οι κρατικές αρχές και τα παραμύθια του κυβερνητικού «σχεδίου Μπένου», που δεν βολεύτηκαν με την εγκατάλειψη που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση-περιφερειακή και δημοτικές αρχές. 

Η μαζική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η μόνη ελπίδα για να καταφέρουμε μαζί με τον συλλογικό αγώνα και τις διεκδικήσεις μας να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για να ζήσουμε στο τόπο μας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. 

Για να κάνουμε την έκπληξη στην Βόρεια Εύβοια! Γιατί η ελπίδα είναι στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής. 

Γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γιατί αχτίδα αισιοδοξίας και μαχητικότητας υπάρχει στην ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οργάνωση, τον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου. 

Ξέρουμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εργατικά- λαϊκά συμφέροντα! Με πράξεις και όχι με λόγια οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δύσκολα βγήκαν μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημα: «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...