Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Οι εκλογές στην Κάρυστο - Οι αποκαλύψεις για εκ. ευρώ και η ανύπαρκτη αντιπολίτευση κάποιων παρατάξεων (απόψεις)

-Γράφει
 ο Σταμάτης Κυριάκος 

Οι εκλογές στην Κάρυστο - οι αποκαλύψεις για εκ. ευρώ και η ανύπαρκτη αντιπολίτευση κάποιων παρατάξεων (απόψεις)

Όπως γνωρίζουμε από ανακοινώσεις στο διαδίκτυο και ομιλίες σε επιμέρους χωριά και κοινότητες της περιοχής του Δήμου Καρύστου, είναι ήδη από μέρες σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδο, όμως δεν θα ασχοληθούμε ποιοι ή τι φωτογραφίες έχουν βγάλει κάποιοι υποψήφιοι - κυρίως με τη παράταξη του δημάρχου- (θαρρείς και γυρίζουμε βιντεοκλίπ ή κάνουμε διαγωνισμό στο instagram) η εβδομάδα που πέρασε είχαμε την αποκάλυψη από τον Γιάννη Μανώλη υποψήφιο δήμαρχο για την ύπαρξη ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ που αναλογεί στην Τ.Κ του Αγίου Δημητρίου και όμως δεν έγινα έργα σε αυτή την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

-----------

Όπως αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα η εκκλησία Αγία Κυριακή που βρίσκεται στη στροφή πάνω στο δρόμο (Κάψαλα στυρών) , εξαιτίας των εργασιών κάτωθεν αυτής είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Παράλληλα και η εκκλησία του Αγίου Μάμα ανατολικά της Όχης καθότι η ανεμογεννήτρια, είναι λίγα μέτρα απο το προαύλιο χώρο της με κίνδυνο τη στατικότητα του κτιρίου, τουλάχιστον όταν γιόρταζε στις 15/9 (με το παλαιό ημερολόγιο) η ανεμογεννήτρια ήταν εκτός λειτουργίας με τις υπόλοιπες να δουλεύουν.

Η εκκλησία στο χωριό Ευαγγελισμός παραμένει όπως ήταν δηλ. μια τσιμεντόστρωση που έλαβε χώρα το μάρτιο του 2022, η πλακόστρωση που σχεδιάζονταν δεν έγινε και παραμένει χωρίς πεζούλια απο το Οκτώμβρη του 2021 δηλ. γιατί χαλάσανε τα πεζούλια και τα σκαλιά δεν καταλαβαίνω αφού δεν είχαν σκοπό να το φτιάξουν.

---------------

Η πρόταση για δημόσια συζήτηση και debade αν και τέθηκε, μόνο οι δυο υποψήφιοι απάντησαν θετικά (Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Παρασκευάς) και ένας τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ (βαγγέλης Σφυρίδης), από την παραταξη του δημαρχου δεν υπήρξε κάποια απάντηση ή τοποθέτηση δημόσια απο το ίδιο το δήμαρχο ή κάποιο εκπρόσωπο του επί αυτού του θέματος.

--------------

παράλληλα οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και διαρκώς βγαίνουν στην φόρα ζητήματα που αφορούν την διοίκηση του Δήμου Καρύστου όπως το θέμα με τα ανταποδοτικά, με του πολίτες να τρώνε τα δόντια τους.

Ομως τόσο ο Γιάννης Μανώλης προβαίνει σε αποκαλύψεις και κάνει αντιπολίτευση, προβάλλοντας παράλληλα και ένα πρόγραμμα που θωρακίζει τα εισοδήματα των κατοίκων και τις περιουσίες τους καθώς και την καθημερινότητα τους (με μείωση τιμής ηλ. Ρεύματος, ιδιοκτησιακό, διατήρηση νοσοκομείου, υποδομές) όπως και ο Δημήτρης Παρασκευάς κάνει και αυτός τις δικές τους ενέργειες αφήνοντας και αυτός το στίγμα του. (για το νοσοκομείο Καρύστου και οι δυο πήραν μια σωστή στάση)

απών η παράταξη δύναμη ελπίδας που δεν έχουμε δει ουδεμία αντιπολίτευση ή ουσιαστική κίνηση, (προσωπικά αυτή η παράταξη δεν με έπεισε εξ αρχής, αν και εχει κάποια αξιόλογα άτομα, τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να πω κάτι) και παράλληλα μου δημιούργησε απορία, πως όποτε υπάρχει ένας υποψήφιος με δυναμική απέναντι του δημάρχου ξαφνικά βγαίνει και ενας τέταρτος υποψήφιος (και ποτε δεν κάνει μια αντιπολίτευση κοινως να γυρίσει τις πέτρες ανάποδα είδατε να κάνουν καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής ; όταν έχει καταστραφεί όσο αφορά το νότιο τμήμα του νησιού, η ανατολική Εύβοια από τις ανεμογεννήτριες και ακολουθεί η δυτική πλευρά της Καρύστου). Το 2019 που δεν υπήρχε μια δυναμική υποψηφιότητα πως και δεν είχαμε και τέταρτο υποψήφιο, όπως το 2014 ή το 2023;

Ούτε και δημοτικά συμβούλια γίνονται δια ζώσης παρά μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης οπότε δεν συμμετέχουν και πολίτες στα συμβούλια. Τυχαίο;

Κανονικά δεν θα πρεπει να παρεμβαίνουν και οι πολίτες ή θα τους αποφευγουμε και αυτούς, άραγε φοβούνται μη τους «πελεκήσουν» κάποιοι από την αγανάκτηση τους; Να πούμε ότι η καραντίνα εχει τελειώσει οπότε μπορούν να γίνουν τα συμβούλια κανονικά.

------------

Παράλληλα φυλλάδια απο υποψηφίους με τη παράταξη του δημάρχου τα βλέπω πεταμένα στο δρόμο, τις προάλλες μια καρτα, άλλοτε ενα φυλλάδιο και χθες επίσης και σήμερα οπως κατέβαινα με τα πόδια, ειδα πόσα πεταμένα φυλλάδια καθώς τα ειχαν τοποθετήσει κάποιοι στο παρμπρίζ αυτοκινήτων και φυσικά οι κάτοχοι (την όρεξη τους είχαν) τα πέταξαν προφανώς στο δρόμο (οπότε δεν τους ενδιαφέρει καν να μάθουν τι αναφέρει) Λογικό 9 χρόνια τώρα τα ίδια λέγονται και ολα είναι απλά κούφιες υποσχέσεις.

---------------

το blog kavodoros παραμένει μπλοκαρισμένο οπότε δεν γίνεται να αναρτάται ο σύνδεσμος στο facebook, φαίνεται αυτά που αναφέρει ενοχλούν ... αν όντως δεν είναι τυχαία η κατάσταση αυτή τότε είναι τραγική.

όταν κάποιοι κάνουν ή επιτρέπουν τις όποιες παραλείψεις ή με την ανοχή τους (για να μη πω συνδρομή) εγκαθίστανται τόσες ανεμογεννήτριες, ποιός τους φταίει;

--------------

Οι υποψήφιοι του δημάρχου είναι 177 οι 100 περίπου απλά είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι υπόλοιποι καθότι λείπουν απο τα χωριά ή δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, κυρίως γιατι απουσιάζουν απο τα χωριά τους δεν θα έχουν απήχηση (αναμενόμενο) ή κάποια άτομα δεν θα ασχοληθούν καθόλου να μαζέψουν ψήφους (αυτό είναι τσεκαρισμένο) και απλά μπήκαν για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο κτλ. Φαίνεται υπήρξε απροθυμία κάποιων ατόμων να είναι υποψήφιοι με την παράταξη αυτή (οι καταγγελίες και τα εγγραφα απο την Αποκεντρωμένη διοίκηση έρχονταν καθε λίγο και λιγάκι προς το δήμο Καρύστου) οπότε σε συνδυασμό με παραλείψεις και απουσία έργων όπως και την επέλαση των ανεμογεννητριών είναι λογικό.

Να πούμε οτι το 2019 ο Ζάχος Χατζηνικολής υποψήφιος τότε δήμαρχος ειχε μόλις περίπου 40 δημοτικούς συμβούλους υποψήφιους και κάποιους τοπικούς (ήταν ανεξάρτητοι τοτε) και ο ίδιος μετριοπαθής έκανε ένα ήπιο προεκλογικό αγώνα (βασικά δεν κατάλαβα αν είχαμε εκλογές τότε). Οπότε αφενός η απουσία μιας πιο δυναμικής παρουσίας και της αποχής υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα τότε

-------------

Η δύναμη ελπίδας έχει τοπικούς υποψήφιους στο Κόμητο και στην Αμυγδαλιά, άτομα που δεν είναι καν από την περιοχή (δηλ. τοποτηρητές θα έχουν εκεί; όπως η τρόικα που είχε το Ράιχμπαχ) Για την ιστορία εχει μόλις 40 υποψήφιους (καθώς δεν ήθελαν να συμμετάσχουν αλλοι και όχι ότι κοίταξε να έχει λίγους κτλ.) οπως και η λαϊκή συσπείρωση εχει και αυτή μόλις 40 άτομα (περίπου) αυτή απευθύνεται σε ένα πιο κομματικό κοινό βέβαια.

ο Γίαννης ο Μανώλης εχει υποψήφιους απο τα χωριά αυτα και που θα δημιουργήσουν- οπως αναφέρουν πληροφορίες - μια δυνατή συσπείρωση- άλλωστε είναι τα μέρη που τους αναλογούν εκατομμύρια από τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ και ομως υπολείπονται σε βασικές υποδομές (ασφαλτόστρωση δρόμων).

-------------

Την πρώτη τετραετία 2014-2019 καταστράφηκαν τα βουνά της Νότιας Καρυστίας απο την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, τη δεύτερη 2019-2023 καταστράφηκε ο Καφηρέα απο την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, περιοχή natura και η διοίκηση του δήμου δεν εκανε τίποτα για την αποτροπή της.

Να αναφερθεί ότι ο κόσμος στην περιοχή της Καρύστου εχει αγανακτήσει με αυτές τις εγκαταστάσεις.

Τη τρίτη (αν υπάρξει) τι θα γίνει; θα καταστραφεί η Κάρυστος καθώς δυτικά θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες συνολικού ύψους 180μ. ;

-------------

Παράλληλα πριν κάποιο διάστημα οι γονείς μου σε συνάντηση που είχαν στο δρόμο (οι άνθρωποι αμέριμνοι πήγαιναν για τα καθημερινά τους ψώνια) μου μετέφεραν κάτι που δεν μου έκανε την καλύτερη εντύπωση, όσο αφορά κάποιους που είναι στην αυτοδιοίκηση - θα λεγα την αηδία μου προκάλεσε- και οι άνθρωποι ήρθαν αναστατωμένοι και μου μετέφεραν κάποια μαντάτα. Προς το παρόν δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες -και ελπίζω να μη χρειαστεί- αναμένω όμως μια συγγνώμη και κάποιες εξηγήσεις.

αυτά για σήμερα και καλο μηνα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...