Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ψήφισμα για την Υποβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης

Ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης κατά της υποβάθμισης του 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης

Πρόσφατα, ως Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης, με έκπληξη και λύπη, ενημερωθήκαμε για το σοβαρότατο ζήτημα των μεταβολών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-2023 μέσω της υπ’αριθμ. 10974/22-11-2021 εισήγησης της Διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας, και ως εκ τούτου, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφασίζουμε ομόφωνα ότι:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον επιχειρούμενο υποβιβασμό του 2/θ 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης σε 1/θ, τη στιγμή μάλιστα που το μαθητικό δυναμικό του εν λόγω Νηπιαγωγείου εκτιμάται ότι μειώνεται μόνο κατά 1 νήπιο για το επόμενο σχολικό έτος. 

Επιπρόσθετα, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή μας στον υποβιβασμό του εν λόγω Νηπιαγωγείου καθώς μέσα σε συνθήκες πανδημίας είναι απαραίτητο για την υγειονομική ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών να μη συρρικνώνουμε τα τμήματα και να μη στοιβάζουμε περισσότερα παιδιά σε αυτά. 

Ο υποβιβασμός και κατά συνέπεια η μείωση των τμημάτων από δύο σε ένα, βέβαια, εκτός από το γεγονός ότι θέτει σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια των νηπίων και των εκπαιδευτικών, ταυτόχρονα παρακωλύει την ποιοτικότερη εκπαιδευτική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν και αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν στα νήπια μέσα σε δύσκολες συνθήκες (κενά σε εκπαιδευτικούς, προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, κτλ)… 

Εν κατακλείδι, η Διεύθυνση Π. Ε. Εύβοιας, θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία για το Νηπιαγωγείο αυτό, το οποίο, μετά την πυρκαγιά του 2014 και την καταστροφή του 1ου ΔΣ και του 2ου Νηπιαγωγείου Κύμης, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του και διατηρεί άψογη συνεργασία με το 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης….

Γενικότερα

εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εισήγηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο, η οποία κινείται στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, της αύξησης των μαθητών στα τμήματα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας( που θα έπρεπε να έχουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να διασφαλίζεται η υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση και των οικογενειών των μαθητών) και στη γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας της αδικημένης περιοχής μας….

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Τοπικό Συμβούλιο Κύμης,

θα αντισταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις (με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την τοπική κοινωνία) ενάντια σε κάθε υποβιβασμό και κατάργηση σχολικής μονάδας της περιοχής μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...