Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Σφυριδης: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ

Ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου, μαζί με την πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στο συνδυασμό "Δύναμη Ελπίδας", συμμετείχαμε και συνδιοργανώσαμε τις ειρηνικές κινητοποιήσεις μαζί με πολίτες - Φορείς - Δήμο, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ενάντια στην εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη, που είναι προκριματική εργασία για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδάκι έως Λυκόρεμα.

Οι κινητοποιήσεις μας επί πέντε συνεχόμενες μέρες μαζί με τα ένδικα μέσα, κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από το Δήμο Καρύστου που εκδικάστηκαν την Παρασκευή 19/4/24 παρουσία του Δημάρχου Καρύστου, Αντιδημάρχων, Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων Φορέων της περιοχής μας , του βουλευτή Εύβοιας κ. Γιώργο Μαρίνο και τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο από την " Ελεύθερη Στερεά", κατάφεραν την έκδοση προσωρινής διαταγής για διακοπή των εργασιών της εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 15/5/24 ή έως ότου εκδικαστούν σε περίπτωση παράτασης.

Επίσης, να υπενθυμίσω ότι έχουμε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την άδεια παραγωγής του συνολικού έργου και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, ο Δήμος, ο ΣΠΕΝΚ ,ο Αγροτο/φικός Σύλλογος Νότιας Καρυστίας και αρκετοί πολίτες. Η εκδίκαση των παραπάνω δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Καταδικάζουμε την επιθετική πολιτική της εταιρείας που χωρίς να έχει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ξεκίνησε τα έργα ερχόμενη σε ευθεία σύγκρουση με την βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως έχει εκφραστεί με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 3/2023 και 3/2024 και δημιουργώντας κοινωνικές αναταραχές.

Επίσης προβληματιζόμαστε για την απόφαση της ελληνικής αστυνομίας να σταλθούν τα ΜΑΤ σε μια ειρηνική κινητοποίηση.

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που συμμετείχαν, τους Φορείς και τους προέδρους τους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τους Αντιδημάρχους, όλους όσους βοήθησαν και τον Δήμαρχο που αυτή τη φορά επιτέλους δείχνει ότι συμμετέχει!

Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ρόδο Σφυρίδη για τον αγώνα που έδωσε!!!

Τέλος, ευχαριστώ τις δικηγόρους του Δήμου και τον δικηγόρο κ. Πάνο Φωκά για την πολύτιμη βοήθεια του.
Αυτή η μικρή νίκη θα πρέπει να παραδειγματίσει αυτούς που δεν πιστεύουν και δεν συμμετέχουν νομίζοντας ότι η μάχη είναι χαμένη. Καμία μάχη δεν είναι χαμένη αν δεν δοθεί!
Εμείς την δώσαμε και κερδίσαμε!


( υπάρχουν παραδείγματα από άλλες περιοχές ότι με την μαζική συμμετοχή κερδήθηκαν μεγάλες μάχες κατά των αιολικών).

Θα πρέπει όμως να δοθούν και άλλες μέχρι την τελική νίκη!

Στην επόμενη σας περιμένουμε όλους μαζί μας!!!

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ!!!





1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...