Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση Φορέων Δήμου Καρύστου για τις Ανεμογεννήτριες

Η επί πέντε ημέρες αποφασιστική παρέμβαση κατοίκων, Συλλόγων, Φορέων και του Δήμου Καρύστου απέτρεψε την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη στο Λυκόρεμα, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ΜΑΤ, για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας, την 4η ημέρα των κινητοποιήσεων.

Μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο Καρύστου, η έκδοση της προσωρινής διαταγής για διακοπή των εργασιών εκδικάστηκε την Παρασκευή 19/4/24 στις 9:00 στη Χαλκίδα, παρουσία του Δημάρχου Καρύστου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Φορέων του τόπου και του βουλευτή Εύβοιας Γιώργου Μαρίνου. Την ίδια στιγμή πραγματοποιούταν μαζική κινητοποίηση από πλήθος κατοίκων στην είσοδο της Σφυριδούπολης, στο Λυκόρεμα.

Το Δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 15/5/24 ή έως ότου εκδικαστούν σε περίπτωση παράτασης.

Δεν εφησυχάζουμε! Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, Συλλόγων, Φορέων και του Δήμου Καρύστου είναι αυτές που μπορούν να δώσουν λύση στην ανεξέλεγκτη επέλαση ανεμογεννητριών, μπαταριών και φωτοβολταϊκών στον τόπο μας.

Παραμένουμε σε επιφυλακή! 

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που καλούν οι φορείς μας, μέχρι να στείλουμε στον αγύριστο τα σχέδιά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...