Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Ολοκληρώθηκε η εκλογαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Την Κυριακή 24 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας η οποία ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση και τον οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και εξέλεξε Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών.

Με τη μαζική συμμετοχή τους δεκάδες συνάδελφοι από τις ιχθυοκαλλιέργειες της AVRAMAR, από το ΜΙΜΙΚΟ, την Κελαϊδίτης ΑΕ, την Κελαϊδίτης ΕΠΕ, την Ευβοϊκή Ζύμη, το Σκουλούδη και άλλους χώρους δουλειάς συζήτησαν για την ανάγκη συσπείρωσης στο κλαδικό Συνδικάτο και στα επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου, για την οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.

Ο Πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, Γιάννης Τζαβάρας, κατά την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισε πως «είναι πλούσια η πείρα που συγκεντρώνεται μέσα και σε αυτή τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μας από την οργάνωση της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, από την βελτίωση της οργάνωσης στον κλάδο με τη δημιουργία τριών νέων επιχειρησιακών σωματείων σε αυτήν τη θητεία, από την αύξηση των μελών του Συνδικάτου».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας κατά την οποία «οι επιχειρήσεις του κλάδου μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού με ευθύνη της εργοδοσίας». Αλλά και στην «αποφασιστική συμβολή του Συνδικάτου για τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, όπως στην "Κελαϊδίτης ΑΕ", όπου καθιερώθηκαν τα επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας ή τα όποια μέτρα πάρθηκαν στον ΜΙΜΙΚΟ. 

Ακόμη, όλη αυτή την περίοδο, σημαντική είναι η συμπόρευση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας για τη διεκδίκηση ενίσχυσης του Νοσοκομείου της πόλης με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των εργαζομένων, συνολικά του λαού της Χαλκίδας και της Εύβοιας».

Ο Γ. Τζαβάρας υπογράμμισε πως «Το Συνδικάτο μας έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο στην πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου για το αντεργατικό έκτρωμα της Κυβέρνησης, το νόμο Χατζηδάκη. Συμβάλαμε να καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. 

Οργανώσαμε με επιτυχία, μαζί με πολλά ακόμη Σωματεία της περιοχής, τις τρεις σημαντικές απεργιακές συγκεντρώσεις το φετινό Μάιο-Ιούνιο. Αυτή η δραστηριότητα που αναπτύχθηκε είναι παρακαταθήκη για την απόκρουση της επίθεσης της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματά μας, τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και αμοιβής. 

Η πορεία ισχυροποίησης του Συνδικάτου δε σταματά εδώ! Όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε ώστε η συμμετοχή στις εκλογές να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη και από όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου. Πολλά νέα μέλη να γραφτούν στο Συνδικάτο».

Τέλος, ο Γ. Τζαβάρας στάθηκε στην αλληλεγγύη που σταθερά εκφράζει το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές. Τόσο στους πλημμυροπαθείς σε Καστέλλα και Ληλάντιο από τις περσινές βροχοπτώσεις όσο και στους πυρόπληκτους στη Βόρεια Εύβοια. 

Άλλωστε, «το Συνδικάτο μας έχει αποφασίσει ήδη τη συμμετοχή του στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην Αθήνα επιτροπές πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές από όλη τη χώρα το Σάββατο 6 Νοέμβρη όπου καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...