Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Τι αλλάζει από αύριο στα SMS για τις μετακινήσεις

Τις αλλαγές που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6.00 το πρωί στις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις με SMS στο
13033 ανακοίνωσε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι από αύριο Πέμπτη το μήνυμα με τον κωδικό 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, προμήθειες, αλλά και αυτό με τον κωδικό 3 για Τράπεζες θα αφορά μόνο για μετακινήσεις εντός των ορίων των Δήμων που διαμένει κανείς είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του.

Για τον κωδικό 6 ο πολίτης θα μπορεί να στείλει μήνυμα μόνο για πεζή μετακίνηση ή με ποδήλατο εντός των ορίων των δήμων και όχι με αμάξι ή μοτοσικλέτα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο των πολιτών που έχουν στείλει το μήνυμα με τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας, οι αρχές, όπως είπε, έχουν δικαίωμα να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Eπίσης, νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. \

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, 'Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. 

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...