Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Γιάννης Μανώλης: Ισχυρή Ελλάδα..ή κοινωνία χαμηλών προσδοκιών;

Η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι "το Υπουργείο Εργασίας μοιράζει τα τρόφιμα και όχι οι Δήμοι". Προσωπικά αυτή η ανακοίνωση-πολιτική τοποθέτηση με θλίβει. Με θλίβει ως νέο άνθρωπο που επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική.

Με θλίβει ως γονέα που αγωνιά για το μέλλον του παιδιού του. Με θλίβει ως Πολιτικό Επιστήμονα που αγωνίζεται ώστε να συμβάλει με προτάσεις στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας. 

Αντί λοιπόν η πολιτική αντιπαράθεση να εστιάζει στο πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα απομακρύνουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από την φτώχεια, συζητάμε το ποιος έχει την "πατρότητα" των συσσιτίων. 

Φαίνεται ότι η κοινωνία χαμηλών προσδοκιών που επιχειρούν να διαμορφώσουν δεν είναι άλλη μία αστοχία της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή τους. Θέλουν ευάλωτους και περιθωριοποιημένους Έλληνες, ώστε να μπορούν να τους εξαπατούν ευκολότερα και να τους "πουλάνε" τα συσσίτια ως μεγάλη πολιτική γενναιότητα και επιτυχία. 

Το ερώτημα που απασχολεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, κύριοι της συγκυβέρνησης, δεν είναι το ποιος τους μοιράζει τα συσσίτια, αλλά το ποιος είναι εις θέση να τους προσφέρει προοπτική, δουλειές και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Ποιος μπορεί να τους μιλήσει καθαρά με όραμα, σχέδιο και αισιοδοξία για το μέλλον. Ποιος είναι ικανότερος να διαμορφώσει μια ισχυρή Ελλάδα, στην οποία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ελεύθερα και δεν θα τρώνε αδιαμαρτύρητα ότι τους σερβίρει το γκουβέρνο. 

Γιάννης Μανώλης, 
Δρ Πολιτικής Επιστήμης 
Μητρώο Στελεχών ΝΔ
Μέλος Τομέα Τουρισμού ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...