Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σε Χαλκίδα και Αρτάκη

Όλες και όλοι την Πέμπτη 14 Ιούνη 2018 στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου 7μμ στην Αβάντων (πίσω από Αγ. Νικόλαο) Και 8μμ στην πλατεία Αρτάκης

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της
κυβέρνησης. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. 


Η κυβέρνηση έφερε με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας». 

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. 

Όλες και όλοι στα στις συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα και στην Αρτάκη, στις 14 Ιούνη! 

Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: 

· Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. 

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. 

· Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. 

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. 

· Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. 

· Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. 

· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. 

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...