Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γ. Μανώλης: Τέρμα πια με τις προνομιακές διατάξεις που ευνοούν τους εκλεκτούς και βλάπτουν το σύνολο!

Ο Γιάννης Μανώλης για την φωτογραφική διάταξη που εξαιρεί τον Μπαλαούρα από την περικοπή των συντάξεων.

Το νούμερο ένα ζητούμενο για το πολιτικό σύστημα είναι να γίνει αξιόπιστο, ώστε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αν δεν ανακτήσουμε την αξιοπιστία δεν πρόκειται να πάμε παρακάτω. Η αξιοπιστία βέβαια προϋποθέτει θεσμική, πολιτική και κοινωνική εμπιστοσύνη. 
Οι πολίτες πρέπει να πιστέψουν ξανά στους θεσμούς και να γίνει κοινός τόπος ότι όλοι (πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί και ανίσχυροι, κυβερνώντες και
κυβερνώμενοι) είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. 

Δυστυχώς, ο κανόνας της κατ' εξαίρεσης και των προνομιακών διατάξεων έχει γίνει ο ισχυρότερος θεσμός στη χώρα! 

Πρόσφατο παράδειγμα η φωτογραφική διάταξη που προώθησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλους με την οποία εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται (άρθρο 20 του νόμου 4387/2016). 

Η συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη προωθήθηκε με σκοπό να ευνοηθεί άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρας, ο οποίος εξαιρείται από το γενικό κανόνα της περικοπής του 60% της σύνταξης για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν να εργάζονται.

Τη στιγμή λοιπόν που οι συνταξιούχοι βλέπουν τη σύνταξη τους να πετσοκόβεται, διαπιστώνουν ότι ο κ. Μπαλαούρας -που απολαμβάνει όλα τα βουλευτικά προνόμια- εξαιρείται από το γενικό κανόνα! 

Αυτό το παραμύθι πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Τέρμα με τις προνομιακές διατάξεις που ευνοούν τους εκλεκτούς και βλάπτουν το σύνολο!

Γιάννης Μανώλης 
Δρ Πολιτικής Επιστήμης
Μέλος Τομέα Τουρισμού ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...