Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη σε σχολεία της Ιστιαίας


Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη που ξεκίνησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Ιστιαίας με σκοπό την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα δύο Λύκεια της πόλης. Ως γνωστών από την αρχή της σχολικής χρονιάς από το Γενικό Λύκειο Ιστιαίας λείπουν δύο ειδικότητες, καθηγητής φυσικός και βιολόγος και από το ΕΠΑΛ πέντε, γυμναστής, φυσικός, χημικός, βιολόγος και καθηγητής αγγλικών.
Εκτός όμως από την κατάληψη η μαθητές έστειλαν επιστολή και στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στην οποία αναφέρουν το θέμα και τονίζουν ότι από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών δημιουργούνται ποικίλα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Επίσης αναφέρονται στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει για να λυθεί το πρόβλημα η οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Τέλος κάνουν λόγο, για το άγχος και την ανασφάλεια που νιώθουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους, που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά στη μόρφωση των παιδιών τους. Οι μαθητές σ’ αυτό τους των αγώνα έχουν δίπλα τους τους καθηγητές τους και τους γονείς τους.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε, στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Ιστιαία και στο δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα. Μόλις το έμαθε επικοινώνησε, όπως ίδιος είπε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και δεσμεύτηκε πως τη Δευτέρα οι δύο καθηγητές που λείπουν από το Γενικό Λύκειο θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας Κώστας Ρουμελιώτης δηλώνει όμως, ότι εδώ και πολύ καιρό είχε ενημερωθεί το πολιτικό γραφείο του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το εν λόγω πρόβλημα. Πάντως οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους και τονίζουν, ότι «αν δεν δούμε τους καθηγητές να έρθουν εδώ τα σχολεία δεν ανοίγουν».
Γιάννης Δραπανιώτης
http://eleutherifoni.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...