Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Δήλωση στήριξης του Γιώργου Μαρίνου στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στην HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ Εύβοιας

Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ Εύβοιας

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ στην Εύβοια συμφερόντων ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Οι εργαζόμενοι στα πτηνοσφαγεία εργάζονται σε σκληρές συνθήκες και αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς. Για αυτό ο αγώνας τους είναι δίκαιος! Αφορά την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε συνθήκες ακρίβειας που τσακίζει κόκαλα.

Η εργοδοσία έχει την υποχρέωση να συζητήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να τα ικανοποιήσει πόσο μάλλον, που όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η πλήρης ικανοποίησή τους θα επιβαρύνει ελάχιστα λεπτά του ευρώ το κόστος των προϊόντων. Η εργοδοσία «παίρνει αέρα» από τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων που ανάμεσα στα άλλα έχουν καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Εύβοιας και τα σωματεία τους, σε όλο το λαό της Εύβοιας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΙΜΙΚΟ. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αποδοχών, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασία, μας αφορά όλους!

Γιώργος Μαρίνος,βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...