Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η λογική σειρά των πραγμάτων - Ανάπλαση Πάρκου Αγίου Νικολάου vs Ανάπλαση πλατείας

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στην διαύγεια των απόφαση για την ανάπλαση της πλατείας και για το κονδύλι που έχει βρεθεί .

Η αλήθεια είναι ότι αν και ιστορική η πλατεία μας και δεμένη με την ιστορία της πόλης, ίσως χρειάζεται την ανάπλαση και ίσως να είναι καλύτερα.

Δηλαδή δεν μου στέκονται προσωπικά και τόσο ωραίες όλες αυτές οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις, αλλά και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και δεν τολμώ να υποστηρίξω το να παραμείνουν η να φύγουν. 

Επίσης σχετικά με τα ταξί το λέμε χρόνια και χρόνια ότι θα πρέπει να αλλάξουν πιάτσα. Όμως, υπάρχει ένα τεράστιο όμως.

Τι πιο λογικό να προηγηθεί το πάρκο, να υπάρχει ένα μέρος τουλάχιστον αναψυχής για τα μικρά παιδιά κυρίως. Να έχει και τις κούνιες , τα παγκάκια τον φωτισμό του, να είναι τέλος πάντων όπως ήταν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην επέκταση υπάρχουν και πάρκα και πλατείες που θα πρέπει κάποια στιγμή να δημιουργηθούν.

Είναι τρομερά σημαντικό για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών να έχουν κάπου να παίξουν με ασφάλεια και για τόσους άλλους λόγους που έχουμε αναφέρει χιλιάδες φορές.

Υπάρχει και το νεοκλασσικό σπίτι που το έχουμε αφήσει στην τύχη του και υποτίθεται ότι το είχαμε αγοράσει μέσω του πράσσινου ταμείου για στέγη πολιτισμού, η ΚΑΠΗ .

Με όλα αυτά τα χρήματα που απαιτεί η ανάπλαση της πλατείας θα τελείωνε το πάρκο σίγουρα και τουλάχιστον θα μπορούσαν να γίνουν καί άλλες επείγουσες εργασίες αλλού, όπως οι τουαλέτες στο θέατρο μαζί με μια αίθουσα όπου θα αλλάζουν οι ηθοποιοί και θα φυλάσσεται ο εξοπλισμός και τα σκηνικά αντικείμενα. 

Ελλείψεις που η σημασία τους φάνηκε έντονη και όσο για το επιχείρημα αν είχαν οι αρχαίοι τουαλέτες η όχι. Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τους λέγοντες κάτι τέτοιο, αλλά ΝΑΙ, είχαν. Και μάλιστα πολλές. Σημαντικές ανάγκες έχει και το κλειστό γυμναστήριο.

Με λίγα λόγια και απλά ακολουθώντας την απλή κοινή λογική, προηγούνται άλλα πράγματα που τοποθετούνται και στις άμεσες προτεραιότητες.

Το να ψηφίσει κάποιος έναν συνδιασμό δεν σημαίνει ότι του παραδίδει εν λευκώ τις αποφάσεις επι κάθε επιστητού τα της πόλης. 

Για αυτόν τον λόγο ο νομοθέτης βάζει ως προυπόθεση την διαβούλευση για όλα αυτά τα θέματα. 

 Όλοι μας έχουμε δικαίωμα γνώμης και όλοι μας έχουμε κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουμε το δικαίωμα μας σε δημόσιες συζητήσεις που αφορούν την πόλη που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...