Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αλιβερίου για ανάκληση άδειας και απεγκατάστασης ανεμολογικού ιστού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Κύμης–Αλιβερίου Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 ώρα 10:00 π. μ. Με αφορμή την απόφαση του Δασαρχείου Χαλκίδας (ΑΔΑ: 9H064653Π8-40Χ / 21.06.2024) για ανάκληση της άδειας και απεγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στα Καμπιά ΔιρφύωνΜεσσαπίων, την
Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 10:00 π. μ. θα γίνει στο Αλιβέρι, στο Δασαρχείο Κύμης – Αλιβερίου, παράσταση διαμαρτυρίας για την παράνομη εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στην θέση Τούρλα Καδίου ΔΕ Κονιστρών, καθώς και κατάθεση αιτήματος ανάκλησης της άδειας και απεγκατάστασής του.

Παραβάσεις που οδήγησαν το Δασαρχείο Χαλκίδας στην ανάκληση της άδειας στα Καμπιά Διρφύων – Μεσσαπίων ισχύουν και στην περίπτωση της Τούρλας Καδίου. Το Δασαρχείο Κύμης – Αλιβερίου, το οποίο στην απόφαση της άδειας που εξέδωσε παρέλειψε ακόμη και την απλή αναφορά στο ειδικό καθεστώς που διέπει την περιοχή εγκατάστασης η οποία είναι αναγνωρισμένη ως Natura 2000, ΚΑΖ (Καταφύγιο Άγριας Ζωής), ΤΙΦΚ (Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους) και Μεταναστευτικός Διάδρομος Πουλιών, στην συνέχεια σε αυτοψία που διενήργησε κατά την εγκατάσταση του ιστού στην Τούρλα δεν αναγνώρισε ούτε τις παραβάσεις των όρων αδειοδότησης που το ίδιο αναφέρει στην απόφασή του, επιτρέποντας έτσι την ολοκλήρωσή της.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι επισημάνθηκαν από πολίτες, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και εκπροσώπους φορέων οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο εκείνες τις ημέρες. Και παρά το γεγονός πως ήδη, από διμήνου, το Δασαρχείο Κύμης – Αλιβερίου είχε λάβει αίτημα πολιτών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και των προέδρων κοινοτήτων της Δ.Ε. Κονιστρών και Κύμης οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους και ζητούσαν την ανάκληση των σχετικών αδειών στις θέσεις Τούρλα και Μαυροβούνι Τ.Κ Καδίου (θυμίζουμε και την σχετική απόφαση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου 53/2020 και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αρ. Απόφ. 148/2020 με τις οποίες τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια τάσσονται κατά των αιολικών εγκαταστάσεων). 

Η παρούσα απόφαση του Δασαρχείου Χαλκίδας * εύλογα θέτει το ερώτημα του κατά πόσο η νομοθεσία τηρείται απαρέγκλιτα έχοντας την ίδια ισχύ σε όλη την Ελληνική Επικράτεια ή η τήρησή της επαφίεται σε προσωπικές ερμηνείες των κατά τόπους υπαλλήλων. 

Επειδή πιστεύουμε πως ο νομοθέτης δεν αφήνει περιθώρια για προσωπικές ερμηνείες, εκ νέου υπογράφεται και κατατίθεται στο Δασαρχείο Κύμης – Αλιβερίου αίτημα πολιτών, συλλόγων και φορέων με το οποίο γίνεται απαιτητή η τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία του Εθνικού Φυσικού μας Πλούτου. 

Καλούμε τους Πολίτες να δώσουν το παρών υπερασπιζόμενοι την πολύπαθη Ελληνική Φύση. Ανοιχτή Συνέλευση για τα Κοτύλαια (Άγιος Βλάσης 23 Ιουνίου 2024) Με την υποστήριξη του Δικτύου Συλλόγων-Φορέων για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης * 

Αναμένουμε από το Δασαρχείο Χαλκίδας να πράξει το ίδιο και για τον Ιστό της Λεύκας Στροπώνων δηλαδή ανάκληση της άδειας και απεγκατάστασή του . Θυμίζουμε ότι και εκεί κατήγγειλαν παρανομίες Σύλλογοι και πολίτες με διαμαρτυρίες και νομικές ενέργειες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...