Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ολοκλήρωση Ορεινού δρόμου ΣΩΚΡΑΤΗΣ 2024

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο ορεινός δρόμος ΣΩΚΡΑΤΗΣ σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων, του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας, του Συλλόγου ΑΜΕΑ" Όλοι μαζί", άλλων Συλλόγων και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μικρού Σωκράτη, στην προστασία της Φυσικής - Πολιτιστικής κληρονομιάς και επίσης στο Έτος Σκαρίμπα 2024. Έγινε στο Μονοπάτι Σωκράτης – Δίκτυο μονοπατιών Αυλίδας

Περιελάμβανε:
Πεζοπορική διαδρομή Α΄, περίπου 2,5 χλμ, εύκολη
Πεζοπορική διαδρομή Β΄, περίπου 5 χλμ, μέτρια
Τρέξιμο αθλητών , περίπου 10 χλμ.( μόνο για περιορισμένο αριθμό έμπειρων δρομέων).

Συμμετείχαν φίλοι μας, άνθρωποι που είχαν ζήσει κοντά στο Σωκράτη, εκπρόσωποι Συλλόγων, πολίτες , οικογένειες με παιδιά και πολλοί νέοι-ες.

Στον τερματισμό σχηματίστηκε ένας ζεστός κύκλος φίλων και έγιναν αφηγήσεις απο την μεγάλη περιπέτεια της σύντομης ζωής του Σωκράτη.

Ήταν ένας δρόμος αλλιώτικος από τους άλλους. Ένας δρόμος από την καρδιά χωρίς χρονομετρήσεις, πλαστικές συσκευασίες, μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, εκκωφαντικές μουσικές, αριθμούς, μεγάλους χορηγούς κλπ ,αλλά με έμφαση στην συμμετοχή , στη σωματική άσκηση, στην απόλαυση της εξαίρετης θέας από τα μονοπάτια , στην γνωριμία με την περιαστική φύση και τις αρχαιότητες της περιοχής(αρχαίο μονοπάτι, αρχαίο Διατείχισμα Ανηφορίτη, οχυρώσεις στο Μεγάλο και το Μικρό Βουνό κ.α). 

Ειδική αναφορά έγινε στα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου και της Εύβοιας γενικότερα (ανεξέλεγκτη χωροθέτηση βιομηχανικών αιολικών σταθμών, ιχθυοκαλλιέργειες, μεγάλα έργα, διαχείριση των νερών, φωτοβολταϊκά κ.α.)

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και όλοι οι συμμετέχοντες πήραν βεβαιώσεις και λευκά μπλουζάκια με το λογότυπο του δρόμου, τα οποία παρείχε στους φίλους του Δρόμου ο Δήμος Χαλκιδέων τον οποίον και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όπως και τους Συλλόγους Δρομέων Εύβοιας, τον Εμπορικό Σύλλογο Εύβοιας για την παραχώρηση εξοπλισμού (τέντες) και τον κο. Σταθόπουλο που παρείχε φρούτα για τους αθλητές.

Τόν Δήμο Χαλκιδέων εκπροσώπησε ο κ. Νικήτας Νικόλαος , πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βαθέος Αυλίδας, ο οποίος συνέβαλε στην προετοιμασία του δρόμου , όπως υποστήριξε και ο κ. Νέζης Ιωάννης. , αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Παρέμβαση με ολιγόλεπτη ενημέρωση για το Έτος Σκαρίμπα έγινε από τον Σύλλογο Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα. Παραβρέθηκαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εκπρόσωποι Συλλόγων- Συλλογικοτήτων, όπως από τον Σύλλογο Δρομέων Εύβοιας, τον Σύλλογο Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, τον Σύλλογο ΑΜΕΑ " Όλοι μαζί", τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την ομάδα Human wave project, την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, τον Σύλλογο Περπερούνα, τον ΕΟΣ Αχαρνών, την ομάδα πολιτών για την διάσωση του Κολοβρέχτη, πολλοί φίλοι κ.α. Ευχαριστούμε όλους θερμά και ιδιαίτερα του εθελοντές για την άψογη συνεργασία και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τον δρόμο ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...