Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ερώτηση για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια

Οι βουλευτές ΚΚΕ Γ.Μαρίνος και Γ.Γκιόκας για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια - Στις 13/12 κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη Β.Εύβοια

Το ΚΚΕ αναδεικνύει επίμονα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός της Εύβοιας, τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, την έλλειψη ελέγχων και συντήρησης γεφυριών, το άθλιο οδικό δίκτυο, προβλήματα που παραμένουν και οξύνονται από την

αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων που καταπατούν τις λαϊκές ανάγκες. 


Πριν ένα χρόνο οι βροχοπτώσεις του “Ζορμπά” προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια και όταν έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν πως συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη κατάσταση και η διατήρηση των ίδιων προβλημάτων. Δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ζωής του λαού και της περιουσίας του. 

Πριν λίγες μέρες επαναλήφθηκε η ίδια κατάσταση. Η βροχόπτωση προκάλεσε νέες καταστροφές στην Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Η ευρύτερη περιοχή μετρά πολλά σπίτια πλημμυρισμένα και κατεστραμμένα στην περιοχή των Βασιλικών (παραλία Ψαροπούλι), δρόμους κομμένους στη μέση, το οδικό δίκτυο για άλλη μια φορά με σημαντικά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο μεταξύ της περιοχής Γούβες - Βασιλικά κατέρρευσε γέφυρα με αποτέλεσμα σήμερα η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής να είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη μέσω παρακαμπτήριων δρόμων. 

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε πως τα έργα υποδομής και το οδικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένα και πλήρως παραμελημένα-ασυντήρητα. Οι καταγγελίες των κατοίκων μιλούν για ρέματα και χείμαρρους που δεν καθαρίστηκαν ποτέ, παρά τις διαμαρτυρίες στις κυβερνήσεις, την περιφέρεια και το Δήμο. 

Οι αναφορές περί θεομηνίας χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και να αναπαράγονται τα προβλήματα. 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει κυβέρνηση προκειμένου: 

· Να ληφθούν επειγόντως τα αναγκαία μέτρα πολιτικής προστασίας του λαού της περιοχής. Να επισπευστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. 

· Να επιταχυνθούν οι εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών στο οδικό δίκτυο, να αποκατασταθεί άμεσα η γέφυρα που κατέρρευσε. Να ελεγχθεί το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και να δρομολογηθεί η δημιουργία νέου σύγχρονου οδικού δικτύου. 

· Να καταγραφούν και να δοθούν αποζημιώσεις άμεσα στους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων. 

Οι Βουλευτές 
Μαρίνος Γιώργος 
Γιάννης Γκιόκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...