Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Περιοδεία Σοφίας Ζαχαράκη στην Εύβοια

Την πρόσκληση του Σίμου Κεδίκογλου αποδέχτηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Εύβοιας, καθώς και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, όπου και διαπίστωσε τα προβλήματα που υπάρχουν και παράλληλα ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα κενά στα σχολεία. 


Στο πλαίσιο της περιοδείας της επισκέφθηκε και το 26ου Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας το οποίο στεγάζεται εδώ και 32 χρόνια σε υπόγειο πολυκατοικίας με ό,τι
κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών, διαπιστώνοντας- προσωπικά- το σοβαρό πρόβλημα στέγασης. 

Όπως τόνισε, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο, το Δήμο και την Περιφέρεια θα θέσουν έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος, καθώς η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Ενημέρωσε, επίσης, πως ήδη είναι σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να συνταχθεί ένας νέος χάρτης σχολικών μονάδων για το που απαιτούνται ανακατασκευές ή ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. 

Σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών γενικής αγωγής, παράλληλης στήριξης και ειδικής αγωγής σε σχολεία του Νομού, που οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι δεν αποδέχτηκαν οι αναπληρωτές το διορισμό τους, η υφυπουργός διαβεβαίωσε, ότι στην αρχή της νέας χρονιάς θα γίνουν προσλήψεις , ενώ θα εξεταστεί ένα νέο πλαίσιο ενίσχυσης δυσπρόσιτων σχολείων. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε την υφυπουργό που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Εύβοια , προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Στόχος τους όπως τόνισε είναι να προωθηθούν οι ταχύτερες δυνατές λύσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση των σχολείων, προσβλέποντας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δημιουργεί ίσες δυνατότητες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους, για μία Παιδεία σύγχρονη και δημιουργική. Άλλωστε, κατέληξε: «Δεν μας περιποιεί τιμή να είναι οι Έλληνες μαθητές ουραγοί στον ΟΟΣΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...