Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίου για την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου με θέμα την εκλογή Προεδρείου και Επιτροπών

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης να ευχηθώ καλή αρχή για τη νέα περίοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο που ξεκινά σήμερα.

Θεωρώ ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση και καλή πρόθεση. Είτε μας αρέσει είτε

όχι, είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Δήμου, διάφορων δημοτικών χαρατσιών που η νέα Κυβέρνηση θέλει να τα κάνει περισσότερα μεταφέροντας την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. 

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου υλοποιώντας αυτό το θεσμικό πλαίσιο, χωρίς καμία παρέκκλιση ως τώρα, αντικειμενικά θα οδηγηθεί στο να λειτουργήσει είτε ο ίδιος ως ιδιωτικός φορέας, είτε να εκχωρήσει λειτουργίες του σε εργολάβους. 

Όλα αυτά τα εισπράττουν οι κάτοικοι του Δήμου μας ήδη με τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και τις υπηρεσίες. 

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι εδώ και χρόνια, ακόμη και για απλά έργα, όπως οι καθαρισμοί αγροτικών δρόμων, ο Δήμος τα παραχωρεί σε εργολάβους. Με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε, όπως στην τελευταία πυρκαγιά τον Ιούλιο στα Μανίκια, στον Άγιο Γεώργιο και το Τραχήλι. Στα επόμενα δημοτικά συμβούλια μας δοθεί η δυνατότητα να αναλύσουμε περισσότερο και σε βάθος τις συνέπειες αυτές και την σχέση που έχουν με το κομμάτι τις πρόληψης που έχει ανατεθεί στους Δήμους από το 1998. 

Σήμερα, αντιμετωπίζουμε ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση διατηρούν. Στα πλαίσια αυτά, χρειάζεται πέρα από την επισήμανση και την καλή πρόθεση, να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση. Όπως διαχρονικά κάνουν οι εκλεγμένοι τις Λαϊκής Συσπείρωσης θα επιμένουμε η συζήτηση να γίνεται πάνω στα προβλήματα του λαού του Δήμου μας και φυσικά στη σύνδεση που έχουν αυτά με την κεντρική πολιτική. 

Καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ περνώντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την μπερδεμένη απλή αναλογική, και τις καταψήφισε το ΚΚΕ στην βουλή. Αυτές οι αλλαγές πατούν πάνω στους προηγούμενους νόμους «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», τους χειροτερεύουν, οδηγώντας κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης του δήμου – την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής - ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία της νέας δημοτικής αρχής. 

Έτσι παρά το ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει αυτοδυναμία στο νεo Δημοτικό Συμβούλιο αποκτά αυτοδυναμία στις δύο παραπάνω επιτροπές. Με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τη συμμετοχή τους και το δικαίωμα ψήφου όσοι συνδυασμοί δεν πιάνουν το τεχνητά διαμορφωμένο μέτρο. Με αυτό το σκεπτικό η Λαϊκή Συσπείρωσης ψηφίζει Λευκό στις προτάσεις που γίνονται. 

Τέλος, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, όλες συγκεντρώνονται στον Πρόεδρο. Γι αυτό και θα ψηφίσουμε Λευκό και στις προτάσεις που γίνονται για το Προεδρείο. 

Κώστας Κέκης 
Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...