Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης

Την 06/09/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 . στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια συνεδρίαση,συνεδρίασε το Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Προ της ενάρξεως της συζήτησης των θεμάτων της ημερησία διάταξης μετά από πρόταση του Προέδρου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Μεταφορά κάδου απορριμμάτων.
Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Υποβολή Πρότασης ανάπλασης του χώρου δεξιά και αριστερά της οδού Πολυτεχνείου, από ΚΕΠ μέχρι οδό Ταξιαρχών 
Εγκρίθηκε ομόφωνα.

 Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

1.Καθορισμός ημέρας τακτικών συνεδριάσεων του Συμβουλίου επί ετησίας βάσεως.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου να πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή εκάστου μηνός, πλην αργιών οπότε θα συγκαλείται την δεύτερη Παρασκευή.

2. Αρμοδιότητες μελών Συμβουλίου.
Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου να ενημερώσουν οι Σύμβουλοι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

3. Αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων προς ιδιοκτήτες οικογενειακών τάφων και φυλασσομένων οστών για εξόφληση υποχρεώσεων.Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου για αποστολή των ενημερωτικών σημειωμάτων περί των οφειλών

4. Προγραμματισμός συναντήσεων με φορείς της πόλις.Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου για τον προγραμματισμό συναντήσεων με φορείς της πόλεως.

5. Ενημέρωση για έργα που δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.Ενημέρωσε ο Σύμβουλος κ. Πόγκας, προηγούμενος Πρόεδρος. Παρέμεινα απορίες για διευκρινήσεις.

6. Έγκριση σύνταξης εγγράφου προς Ινστιτούτο Παπανικολάου για διάθεση χρήσης της οικίας για σκοπούς του Ινστιτούτου.Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της κ. Κουτέλου για τις προβλεπόμενες ενέργειες και την σύνταξη των σχετικών εγγράφων προς το Ινστιτούτο " Γ.Ν. Παπανικολάου"

7. Έγκριση ψηφίσματος για την μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης.Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος της κ. Κουτέλου, το οποίο και θα αποσταλεί σε αρμόδιους φορείς και παρατίθεται αυτούσιο στη συνέχεια

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Γ.Νοσκομείο – Κ.Υ.Κύμης που φέρει το όνομα του ευεργέτη της ανθρωπότητας, Κυμαίου ιατρού Γ.Ν.Παπανικολάου, εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (περίπου 33.000) αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται τους θερινούς μήνες στην Κύμη και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ν.Σκύρου.

Συνεπώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι συνεχόμενες, επαρκείς αλλά και με στόχευση στην αναβάθμισή τους.

Ως εκ τούτου θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να συνδράμει ώστε :

· Να αυξηθούν τα όρια του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Κύμης ώστε να καλυφθούν επικουρικές θέσεις Ιατρών αλλά και Ακτινολόγων ενόψει και της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.

· Να εγκριθεί η τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ Κύμης όπως ζητήθηκε από τη Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Κύμης την 14η Μαΐου 2019.

Ν Να ανεξαρτητοποιηθεί το Νοσοκομείο Κύμης από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ευελπιστούμε ότι, με την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΓΝ-ΚΥ Κύμης αλλά και την αξιοποίηση του Ινστιτούτου Παπανικολάου σε συνδυασμό με τη λειτουργία της οικίας του μεγάλου επιστήμονα, η Κύμη θα καταστεί πρότυπη πόλη Υγείας, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Κυμαίο ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιο Ν.Παπανικολάου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Σύμβουλος κ. Θωμά και ο Σύμβουλος κ. Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...