Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης

Την 3η Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μπάτσα Αρετή, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλη Αγγελή και την Σύμβουλο της Κοινότητας κ. Κατερίνα Κουτέλου, επισκέφθηκαν την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης " Γ.Ν.Παπανικολάου" κ. Βασιλική Αγγελοπούλου και ενημερώθηκαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν και η έκδοση ψηφίσματος, που περιλαμβάνει στοιχεία από την ενημέρωση, από το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης, το οποίο και παρατίθεται αυτούσιο:


ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Γ.Νοσκομείο – Κ.Υ.Κύμης που φέρει το όνομα του ευεργέτη της ανθρωπότητας, Κυμαίου ιατρού Γ.Ν.Παπανικολάου, εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (περίπου 33.000) αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται τους θερινούς μήνες στην Κύμη και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ν.Σκύρου.

Συνεπώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι συνεχόμενες, επαρκείς αλλά και με στόχευση στην αναβάθμισή τους.

Ως εκ τούτου θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να συνδράμει ώστε :

· Να αυξηθούν τα όρια του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Κύμης ώστε να καλυφθούν επικουρικές θέσεις Ιατρών αλλά και Ακτινολόγων ενόψει και της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.

· Να εγκριθεί η τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ Κύμης όπως ζητήθηκε από τη Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Κύμης την 14η Μαΐου 2019.
Ν Να ανεξαρτητοποιηθεί το Νοσοκομείο Κύμης από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ευελπιστούμε ότι, με την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΓΝ-ΚΥ Κύμης αλλά και την αξιοποίηση του Ινστιτούτου Παπανικολάου σε συνδυασμό με τη λειτουργία της οικίας του μεγάλου επιστήμονα, η Κύμη θα καταστεί πρότυπη πόλη Υγείας, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Κυμαίο ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιο Ν.Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...