Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Μεγάλη η αύξηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην ευρύτερη περιοχή Κύμης –Αλιβερίου

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και όχι μόνο, στην ευρύτερη περιοχή Κύμης –Αλιβερίου, έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πολλοί έχουν εγκαταλείψει και συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα ζώα και είναι ευθύνη των Δήμων πλέον η περισυλλογή και διαχείρισή τους σε συνεργασία με όμορους δήμους και φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. 


Μπορεί να μην θεωρείται από αρκετούς ένα σημαντικό ζήτημα, ωστόσο αν συνεχίσει η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη, χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς δημοτικής αρχής ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι ,ιδίως
για την δημόσια υγεία. 

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας σχεδιασμός μέσα στο πλαίσιο που θέτουν οι ψηφισθέντες νόμοι, όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον αλλά και ο πολιτισμός που πρέπει να μας διακρίνει ως κοινωνία, για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και να μην αφεθεί στην τύχη του. 

Άλλωστε υπάρχουν σχετικά προγράμματα που χρηματοδοτούν τη συγκεκριμένη παρέμβαση, δίνονται χρήματα για τροφή, εμβολιασμό και στείρωση, αρκεί η Δημοτική Αρχή να έχει πρόγραμμα και ευαισθησία, ώστε και τους δημότες να προστατεύσει, αλλά και στα ζώα να παράσχει τα απαραίτητα. 

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν έχει καμία πολιτική για τα αδέσποτα, ούτε ευαισθησία αλλά και ούτε, πιστεύουμε, θα υπάρξει. 

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό, δείχνει την έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού, την προχειρότητα στην επίλυση των προβλημάτων και την υποβάθμιση του προβλήματος. 

Μια ακόμα απόδειξη η μη πληρωμή των κτηνιάτρων για τις στειρώσεις που έχουν πραγματοποιήσει, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο δήμος έχει ήδη εισπράξει τα χρήματα από το Υπουργείο για τη σχετική δαπάνη , αλλά δεν το έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο!!! 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...