Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΣΠΠΕΝΚ - Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τον Καστανολογγο

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και εταιρία ENEL: Αγαστή συνεργασία - Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η οποία παραχωρεί τον αιωνόβιο Καστανολογγο σύμβολο της Καρύστου, σε μία ιδιωτική εταιρία η οποία με το πρόσχημα της " δασοπροστασιας" θα κάνει διάνοιξη του υπάρχοντος χωματόδρομου που διασχίζει το δάσος για να έχει ευκολότερη πρόσβαση στους αιολικους σταθμούς Σπηλια και Πλάτανος πάνω από το χωριό του Αγίου Δημητρίου.

Με ποιο δικαίωμα παραχωρείται αυτό το έργο και εγκρίνεται αυτή η απαράδεκτη παρέμβαση?
Ερωτήθηκαν οι πολίτες? Ερωτήθηκε ο
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας? Ερωτήθηκε η υπηρεσία Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών του ΥΠΕΝ?

Πώς η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδος εκδίδει απόφαση η οποία είναι αντίθετη με το δικό της Χωροταξικό Πλαίσιο, το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση πάνω από υψόμετρο 800 μέτρων?

Έχει γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων?

Οι επαγγελματικοί σύλλογοι Καρύστου εδώ και ένα χρονο ζήτησαν βοήθεια από την Περιφέρεια, προσκομίζοντας και διακήρυξη υπογεγραμμένη από 1500 πολίτες Καρύστου  κατά των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

Πήραμε πολλές υποσχέσεις αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο για την Περιφέρεια να βοηθήσει στη διάσωση του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής ενώ ειναι εύκολο να διευκολύνει μιαν ιδιωτική εταιρία στην πραγματοποίηση αυτής ακριβώς της καταστροφής του φυσικού κεφαλαίου της Νότιας Καρυστίας.

Ενημερώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να προσφύγει κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης για έργο το οποίο θα κατακερματίσει και τελικά θα καταστρεψει το αιωνόβιο αυτό δάσος, έχει προθεσμία 15 ημέρες από σήμερα. 

Ενημερώνουμε επίσης ότι οι καστανιές ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ εύκολα, εκτός αν παρέμβει ανθρώπινο χέρι επί τούτου.

Μήπως έτσι εξηγούνται οι μυστηριώδεις πυρκαγιές τον Γενάρη του 2017?

Οι καστανιές αυτές εδώ και ΑΙΩΝΕΣ ομορφαίνουν την περιοχή μας, πως επιβιώνουν άραγε χωρίς αντιπυρρικη προστασία?

Προσοχή: Ακόμη δεν έχουν την άδεια να εισβάλλουν στον Καστανολογγο.

Επίσης μέχρι τέλους Μαϊου τουλαχιστον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε εργασια γιατί είναι η αναπαραγωγική περίοδος της ορνιθοπανίδας.( το γράφει η απόφαση)

Επιφυλασσόμενοι για τα νόμιμα δικαιώματα μας

ΣΠΠΕΝΚ

6 σχόλια:

  1. ε, ξεχάσατε να αναφερετε ότι αφορα αντιπυρικη ζωνη σχετιζομενη με τις αναδασωσεις του καστανολογγου που ειναι υποχρεώση της εταιρειας να διενεργησει βαση περιβαλλοντικων όρων. Ειναι συνοδο έργο των αναδασωσεων ώστε να μεγαλωσει παλι το καταστανόδασος που παρατήσατε έρμαιο εσείς οι δήθεν οικολόγοι τα τελευταια 40 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούει κανείς? Μάλλον όχι....συνεχίζουμε το έργο χωρίς ενοχλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτελους μηπως σωθει ο καστανολογγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνατε ως σύλλογος περιβάλλοντος τα προηγούμενα χρόνια δεντροφυτεύσεις με σπόρο ξένης ποικιλίας καστανιάς με αποτέλεσμα να μολύνετε τις υπάρχουσες με μύκητα. Ας ρωτήσει κάποιος το Δασαρχείο Χαλκίδας να πουν την γνώμη τους για την δράση του Συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έγκλημα που συντελείτε κατά του φυσικού περιββάλοντος είναι τρομακτικό και καταστροφικό. Τα μηχανήματα σκάβουν παντού, το σφυροκόπημα ακούγεται παντού και κατά τ` άλλα σας πείραξε ο Καστανόλογγος. Μπήκατε με το έτσι θέλω λεηλατήσατε τις περιουσίες μας χωρίς να μπορούν οι πολίτες να σας αντιμετωπίσουν νομικά και προσπαθείτε να παρουσιάσετε ένα έργο αναπτυξιακό του οποίου το τελικό αποτέλεσμα θα είνα μηδαμινό για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε συνηθισμένοι στη λάσπη των ΑΠΕτζηδων και των φίλων τους.Ομως το να γράφονται τέτοια αισχρά ψέματα από καποιον που προφανώς θεωρεί τον εαυτό του δασολόγο( ?)και ξέρει πέντε πράγματα για τα δέντρα, ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής μας.
    Η δεντροφύτευση γίνεται από τον ΣΠΠΕΝΚ μόνο από κάστανα του Καστανόλογγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...