Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

''Το Φως της μάχης της Λαμπούσας λάμπει…. Κανένα μαύρο δεν το επισκιάζει''

Έντονη είναι η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συριζα Εύβοιας και της ΟΜ Συριζα Κυμης Αλιβεριου, για την βεβήλωση του μνημείου της Λαμπούσας στο Αυλωνάρι


Σε ανακοίνωση η γραμματεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ αναφέρει

Η βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Λαμπούσα στην περιοχή Αυλωναρίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που έχει στηθεί για να τιμήσει την μάχη που δόθηκε από μαχητές του ΕΑΜ ΕΛΑΣ εναντίον του κατακτητή είναι μια προσπάθεια ακύρωσης της συλλογικής ιστορικής μνήμης.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της χρονικής ταύτισης βεβήλωσης του μνημείου με τα δήθεν εγκαίνια κομματικών γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στη Χαλκίδα υπό την παρουσία του "αρχηγού" της , Μιχαλολιάκου.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τoυς πολιτικούς απογόνους των Χιτών και Ταγματασφαλιτών που δρουν ανά την επικράτεια ότι η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται και οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας   δίνουν και θα δίνουν καθημερινά  την μάχη κόντρα στον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις .

Είναι πρόδηλη η ανάγκη συγκρότησης ενός συμπαγούς αντιφασιστικού μετώπου και στην Εύβοια από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση των νεοναζιστικών ομάδων. Και πρέπει όλοι οι φορείς της περιοχής με προεξάρχοντες την τοπική αυτοδιοίκηση Α’  και Β΄βαθμού , τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση του μνημείου και την σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών από την αστυνομία και ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες δηλώνοντας σθεναρά ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Η Γραμματεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Οργισμένη και η αντίδραση της Ν. Ε. του Συριζα Εύβοιας 

Με την ευκαιρία των «εγκαινίων των νέων γραφείων» της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα, κάποιοι, προφανώς πολιτικοί  απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, έκριναν ότι καλό θα ήταν να δώσουν ένα μάθημα «εθνικοφροσύνης» στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του ΕΛΑΣ,  που έδωσαν μια νικηφόρα μάχη το 1944,  στην θέση Λαμπούσα του Αυλωναρίου στην Εύβοια. Μια μάχη που εκκαθάρισε την περιοχή από τους βάρβαρους ναζιστές των κατακτητών, που σήμανε την αρχή του τέλους τους στην Εύβοια.
Η βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Λαμπούσα ,που έχει στηθεί για να τιμήσει την μάχη και τους μαχητές του ΕΛΑΣ εναντίον του κατακτητή, είναι μια προσπάθεια ακύρωσης της συλλογικής ιστορικής μνήμης του Ευβοιώτικου Λαού..
Ας καταλάβουν αν μπορούν, η ιστορία των λαϊκών, απελευθερωτικών αγώνων, δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται.
Οι προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες της Εύβοιας, θέλουμε να ενημερώσουμε τoυς πολιτικούς απογόνους των Χιτών και Ταγματασφαλιτών που δρουν  τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ότι δίνουν και θα δίνουν καθημερινά  την μάχη κόντρα στον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις .
Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα και κινήσεις, τους βουλευτές,  τους Ευβοιώτες Δημοκρατικούς Πολίτες, στην  συγκρότηση συμπαγούς αντιφασιστικής σύμπραξης, ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των νεοναζιστικών ομάδων.
Καλούμε τον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου και τις διωκτικές αρχές την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των βέβηλων.

Ποτέ ξανά φασισμός….

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...