Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ο Σίμος Κεδίκογλου για τα περί παραίτησης του προέδρου στον ΟΛΝΕ

Γαργάρα» έκανε ο κ. Κουρουμπλής όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου περί παραίτησης του προέδρου στον ΟΛΝΕ

«Γαργάρα» έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τα περί παραίτησης του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, καθώς και τις καταγγελίες των εργαζομένων στον ΟΛΝΕ κατά
κ. Παπανδρέου Ανδρέα, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τα όσα τού καταλογίζονται για παράτυπες απευθείας αναθέσεις έργων, αλλά και για τις επιθέσεις, που εξαπολύει εναντίον τους με προπηλακισμούς και απειλές. 


Επί της ουσίας ο κ. Κουρουμπλής δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία της τελικής επιλογής του «εκλεκτού» τους στην ηγεσία του ΟΛΝΕ, αφού προηγουμένως αποκλείστηκαν 16 συνυποψήφιοί του για τον ίδιο ακριβώς λόγο, που θα έπρεπε να είχε απορριφθεί και ο ίδιος και που αφορά στον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, τον οποίο όφειλε να προσκομίσει. 

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης απέκλεισε τα εν λόγω άτομα με το σκεπτικό, ότι «δεν διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών», «ούτε συναφείς με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης ενδιαφέροντος μεταπτυχιακές σπουδές» σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου Ανδρέα για τον οποίο η Επιτροπή αναφέρει ότι: «…είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Τραπεζικής- Χρηματοοικονομικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου», κάτι που, εν συνεχεία αποκαλύφθηκε ότι δεν διαθέτει, ενώ η πρώτη αντίδραση του κ. Παπανδρέου ήταν μέσω επιστολής του να επιρρίψει ευθύνες στην Επιτροπή Αξιολόγησης για την απόφαση της τελικής επιλογής του. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του χαρακτήρισε αστεία τα επιχειρήματα του κ. Κουρουμπλή, τονίζοντας: «θα έλεγα ότι η απάντηση είναι για γέλια, αλλά δυστυχώς στην Εύβοια κλαίμε με αυτά που γίνονται». Παράλληλα, επεσήμανε τις επιπτώσεις που συνεπάγονται για την Επιτροπή στην περίπτωση που οι ισχυρισμοί, τους οποίους επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου, ισχύουν, ότι δηλαδή η απόφαση στηρίχθηκε σε ένα επικουρικό προσόν, το οποίο αποδεδειγμένα στερείται ο επιλεχθείς. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι βάσει του άρθρου 28 το Ν. 4305 η Επιτροπή όφειλε να προβεί σε αυτεπάγγελτο έλεγχο της γνησιότητας των δικαιολογητικών και εν γένει οφείλει να μεριμνά για τη συνδρομή ή μη των νομίμων προϋποθέσεων που έχει υποβάλλει ο υποψήφιος. 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα για παράβαση καθήκοντος, υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, εάν αυτή η πράξη δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη. 

Όπως είπε, οι κατηγορίες του Διευθύνοντος Συμβούλου εναντίον της Επιτροπής είναι πολύ σοβαρές και η θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Κουρουμπλής ακόμα πιο δύσκολη, γιατί εκτός αυτού, υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου σε ραδιοφωνικό σταθμό, στο οποίο ανακοινώνεται, ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Παπανδρέου. 

Έντονη, όμως, ήταν η αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου όταν ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης έκανε λόγο για τους απευθείας διορισμούς των προκατόχων τους στον ΟΛΝΕ στον οποίο απάντησε: «για αυτά που είπατε για το παρελθόν, όταν δημιουργήθηκε ο Οργανισμός δεν ήταν ΔΕΚΟ. 

Με το που έγινε περιελήφθη στις διατάξεις του νόμου και έπρεπε να ακολουθηθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Δεν ήταν από την καλή σας την καρδιά, δεν κάνατε υπέρβαση ακολουθώντας το νόμο. Φθάσατε και σε αυτό το σημείο; Να λέτε ότι είναι δημοκρατική υπέρβαση όταν ακολουθείτε το νόμο.» 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταγγελίες κατά του κ. Παπανδρέου τονίζοντας: «Ο εκλεκτός σας ‘σπάει’ συμβάσεις για να κάνει απευθείας αναθέσεις, προσλαμβάνει γαμπρούς Υπουργών, γιους Γενικών Γραμματέων, καταθέτω στα πρακτικά τις απευθείας αναθέσεις που κάνει, πήγε να το κάνει και με τους δικηγόρους , αλλά επειδή με το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας τα βρήκε σκούρα, ορίστε η απόφαση που ορίζει απευθείας ανάθεση σε δικηγόρο, ορίστε η απόφαση που το ανακαλεί. 

Αλλά το χειρότερο κ. Υπουργέ, είναι ότι προπηλακίζει, απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενους και αυτό δεν το λέω εγώ. Υπάρχουν δημοσιεύματα και πάνω απ’ όλα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Λιμάνια που τον καταγγέλλει. 

Αυτός είναι ο εκλεκτός σας, αυτός είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεστε, που τοποθετήσατε παράτυπα και αυτός είναι ο άνθρωπος που θα σάς πάει στα Δικαστήρια, γιατί ήδη υπάρχουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Εάν δεν ευθύνεται ο κ. Διευθύνων, ευθύνεται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου σας,οπότε διαλέξτε ποιον θα παραιτήσετε, εκτός αν έχετε εσείς την ευθιξία να παραιτηθείτε ο ίδιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...