Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η «Επιμελητηριακή Συνεργασία» για τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου

┃Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλαπλά συνεργεία της ΔΕΗ πραγματοποιούν συνεχείς διακοπές ρεύματος σε επιχειρήσεις ακόμη και σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου, προκαλώντας ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές και όχι μόνο, στους επαγγελματίες και στις τοπικές επιχειρήσεις.
Η τραγική κατάσταση που βιώνει η περιοχή με τις διακοπές ρεύματος, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων οδηγώντας τες σε σημαντικότατες απώλειες εσόδων και κατά συνέπεια στην συσσώρευση νέων οφειλών, ακόμη και προς τον προμηθευτή ενέργειας που
είναι η ΔΕΗ.


Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την δυναμική κινητοποίηση όλων των Θεσμικών Φορέων του Νομού, πρωτίστως δε, των Βουλευτών Ευβοίας, για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι επαγγελματίες, με όποιο θετικό τρόπο. 

Παράλληλα εκτιμούμε ότι, αν άμεσα δεν γίνει μία γενναία ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τον προμηθευτή ενέργειας και η ΔΕΗ συνεχίσει να λειτουργεί εναντίον των επιχειρήσεων, τότε όλος ο Νομός θα αντιμετωπίσει ανεπανόρθωτο πρόβλημα. Για το λόγο αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση. 

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι η ΔΕΗ είναι επιχείρηση και μάλιστα εισηγμένη, ζητούμε άμεσα, ευνοϊκές ρυθμίσεις στις οποίες θα μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν οι επαγγελματίες, μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες. 

Είναι απαράδεκτο σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να απειλούνται με κλείσιμο δεκάδες μικρές επιχειρήσεις, που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση τους και συνεπώς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με παράγοντα καθοριστικό τις διακοπές ρεύματος και την εν γένει πολιτική της ΔΕΗ. 

Υποψήφιος Συνδυασμός στις Επιμελητηριακές Εκλογές

Αγιοστρατίτη Παρασκευή 
Γεροντίτης Γιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...