Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Εγκρίθηκε η ένταξη κατασκευής δύο ΣΜΑ στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση της κατασκευής ενός εκ των μεγαλυτέρων έργων υποδομής στον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου.
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΠΤΑ και Τ.Σ. , εγκρίθηκε η ένταξη του έργου << Κατασκευή ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου>>. Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό
Πρόγραμμα, << Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, 2014-2020>>.


Με το έργο αυτό προβλέπεται η δημιουργία δύο Σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) , ο ένας στην περιοχή της Κύμης και ο άλλος στην περιοχή Αλιβερίου , ο οποίος θα λειτουργεί και ως σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών ( Σ.Μ.Α.Υ.|).

Προβλέπεται επίσης η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την διαδικασία μεταφόρτωσης και μεταφοράς των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Χαλκίδος και Θήβας και των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥΤ Σχηματαρίου.

Ακόμα , μέσω του έργου προβλέπεται η βελτίωση της βατότητας των οδών πρόσβασης στους δύο Σ.Μ.Α. καθώς και η σύνδεση τους με το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Το σύνολο του ποσού της Δημόσιας δαπάνης που εγγράφεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.633.003,65 Ε.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας οδηγείται σε λύση με σημαντικά θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία.

Ο Δήμος μας , αφού ολοκλήρωσε το κλείσιμο και την αποκατάσταση του συνόλου των χωματερών, αποφεύγοντας την επιβολή αυστηρών προστίμων, προχωρά σε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση , στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την δημιουργία σύγχρονων Σταθμών Μεταφόρτωσης .

Με τις παρεμβάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Έργα αυτής της εμβέλειας που προστατεύουν το περιβάλλον , συμβάλλουν στην τοπική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές ,αποτελούν προτεραιότητες για την Δημοτική Αρχή η οποία προχωρά σε άμεση υλοποίηση τους παρά τα συνεχή εμπόδια και προσκόμματα που δημιουργούν οι γνωστοί κύκλοι της οπισθοδρόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...