Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας των Επαγγελματοβιοτεχνών Καρύστου σε Υπουργούς & Βουλευτές Ευβοίας για τις διακοπές ρεύματος

Την άμεση παρέμβαση Υπουργών και Βουλευτών Ευβοίας ώστε να σταματήσει το συνεχιζόμενο μπαράζ διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου από τη ΔΕΗ, ζητά με επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου.





ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                                       Κάρυστος 22-10-2017
& ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Έτος ίδρυσης 1979 


Προς
τον κ. Βαγγέλη Αποστόλου
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Τον κ. Νικόλαο Μαυραγάνη
Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών
κ. Γεώργιο Ακριώτη
Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Αναστάσιο Πρατσόλη
Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Ζωή Λιβανίου
Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΜΑ: ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Κύριε Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ κυρία και κύριοι Βουλευτές,

  την Κυριακή 22-10-2017 συνεδρίασε έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου με θέμα τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου από τη ΔΕΗ.

  Είναι γνωστό σε όλους σας ότι η περιοχή μας αποτελεί ήδη σημαντικό παραγωγό αιολικής ενέργειας και ότι τα νέα αιολικά πάρκα που βρίσκονται προς εγκατάσταση, θα μετατρέψουν την περιοχή στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη ανεμογεννητριών στην χώρα.

  Στον αντίποδα δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους είναι πολύ μικρές, στερήθηκαν το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας τις τελευταίες 15 ημέρες και εκατοντάδες ακόμη απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους άμεσα, μιας και η εντολή της ΔΕΗ αφορά για αρχή 400 μετρητές!

  Η ανάπτυξη δεν μπορεί να νοείται μόνο για τους ενεργειακούς κολοσσούς, οι οποίοι επενδύουν στην περιοχή μας δωρεάν χρήματα από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και από ευνοϊκά δάνεια τα οποία θα αποπληρωθούν ταχύτατα από την υπέρογκη τιμή πώλησης του ρεύματος στη ΔΕΗ, ενώ στραγγαλίζονται με κάθε τρόπο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

  Ζητάμε να παρέμβετε άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη και στη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να μην συνεχιστούν από την Τρίτη 24-10-2017 οι διακοπές ηλεκτροδότησης, να γίνονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις με μικρότερη προκαταβολή και πολύ περισσότερες δόσεις απ’ ότι σήμερα προβλέπεται, για τις ευπαθείς ομάδες και για τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους. Να θεσμοθετηθεί άμεσα η επέκταση της λήψης του ανταποδοτικού τέλους ΑΠΕ για όλους τους καταναλωτές του Δήμου Καρύστου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαρία Βερούχη                                      Γιώργος Τσατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...