Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στο Μαντούδι

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων του «Ζούρα» στο Μαντούδι, που συνεχίζουν την απεργία τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, με κυριότερο την καταβολή μισθοδοσίας

για τους οκτώ και πλέον μήνες που οφείλονται, παρά τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας προκειμένου με την τρομοκρατία να σπάσει η απεργία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιούλη από το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.
«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν οι Έλληνες και μετανάστες εργάτες της επιχείρησης καθώς και αντιπροσωπείες σωματείων και φορέων της περιοχής, ενώ στο πανό του κλαδικού συνδικάτου αναγραφόταν «Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο "Ζούρα". Κάτω τα χέρια από την απεργία».
Στους χαιρετισμούς τους, οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης, ενώ καταδίκασαν την προσπάθεια τρομοκράτησής τους.
Συγκεκριμένα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Γεραλής, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Βορειοκεντρικής Εύβοιας, ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, ο Στάθης Λιαγκάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, η Κατερίνα Δημάκη, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας και η Ασημίνα Καραμπέτσου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Ζούρα».
Ο ομιλητής, μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τα σωματεία και τους φορείς που εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα τους, στη συνέχεια τόνισε ότι η απεργία συνεχίζεται και την Πέμπτη 27 Ιούλη για 7η ημέρα, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι θα πέσει στο κενό οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι αν και γνωρίζει από την πρώτη στιγμή τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, εντούτοις δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, παρά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και καταγγελίες που έχουν κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...