Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΣΠΠΕΝΚ - Νέα από τον Καστανόλογγο της Οχης

Την Κυριακή 7/5/2017 ανεβήκαμε στον Καστανόλογγο της Οχης για τη συντήρηση των νεαρών φυτών καστανιάς που φυτέψαμε τον Οκτώβριο του 2016. Από τα 14 φυτά που είχαμε βάλει, βρήκαμε 10 ζωντανά σε συνθήκες ξηρασίας.

Είναι σίγουρο ότι για να επιβιώσουν θα χρειαστούν τακτικό πότισμα όλο το διάστημα του καλοκαιριού. Όμως τα φυτά δεν απειλούνται μόνο από τον κίνδυνο της ξηρασίας αλλά και από βανδαλισμό: 6 από τις ατομικές περιφράξεις, που ευτυχώς δεν είχαν κανένα φυτό μέσα, ήταν πεσμένες και οι πάσσαλοι ξεριζωμένοι…Σε αυτό το θέμα θα ζητήσουμε την επέμβαση του Δασαρχείου.

Καθώς οι γέρικες καστανιές πεθαίνουν χρόνο με το χρόνο, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν νέες στη θέση των παλιών γιατί διαφορετικά το δάσος θα χαθεί. Καστανιές που γνωρίζαμε πριν μία δεκαετία, σήμερα έχουν απομείνει ξερά κουφάρια. 

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια εθελοντών για να διατηρήσουμε ζωντανά τα νέα φυτά. Καλούμε όσους ανεβαίνουν στο βουνό να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να συντονιστούμε. Λίγο νερό και η προσοχή που θα δείξουν έχει μεγάλη σημασία.

Για την ενημέρωση 
Θανάσης Μπινιάρης

2 σχόλια:

  1. Afou brikate 10 apo tis 14 kastanies palh kala ta xalane i skatarbanites pernoun to dari na klisoun kana gidi kseftiles afti theloun filaka
    Makari na mazeftoun 20 30 atoma o kathenas apo mia ama fitebe to kastanodasos tha ginotan palh megalo kai twra einai megalo ala palha skepaze olo to oros oxi ektos apo tin korifi olo to alo itan dasos me kastanies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti lete re oxi kai ksirasia min diabazo xazamares I oxi ixe xioni mexri prin mia bdomada se stibagmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...