Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, που κάτω από το φετινό σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», συμμετείχαν και διαδήλωσαν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Εύβοια. Χαιρετίζει τη φτωχή αγροτιά, τους
αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες που πήραν μέρος πλάι στους εργαζόμενους, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


Η απάντηση που δόθηκε την 1η Μάη στην εργοδοσία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συμφώνησε νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων με ΕΕ- ΔΝΤ, να κλιμακωθεί με τη Γενική Απεργία.

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 
ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ! 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ- ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 

Τα πανηγύρια κεφαλαίου και κυβέρνησης για τη συμφωνία είναι συναγερμός για την Εργατική Τάξη και το λαό. Χωρίς καμία καθυστέρηση να οργανώσουμε τώρα την αντεπίθεσή μας. Μπροστά μας δεν έχουμε άλλη μια συμφωνία. Έχουμε στην ουσία ένα 4ο μνημόνιο.

Αφαιρούν έναν επιπλέον μισθό τους εργαζόμενους με τη μείωση του αφορολόγητου. Αφαιρούν μία επιπλέον σύνταξη από τους συνταξιούχους. 

Καταργούν στην πράξη την κυριακάτικη αργία. Ιδιωτικοποιούν παραπέρα την ηλεκτρική ενέργεια με βαριές συνέπειες στο λαϊκό εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου. 

Ετοιμάζουν νέα προνόμια και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο μπουκώνοντάς το με ζεστό χρήμα στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που προϋποθέτει τσακισμένα τα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα. Είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο να κυριαρχήσουν οι ελαστικές σχέσεις, η μισοδουλειά και η μισοζωή. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑ! 

Η μεθόδευση της εργοδοσίας του Ζούρα για την απόλυση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, είναι τροχιοδεικτική βολή. Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. 

Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ, που περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της. Αποδεικνύεται ότι αυτό που φοβούνται, αυτό που τους ενοχλεί, είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες.

ΚΑΤΩ ΤΑ «ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ»- ΚΟΡΟΪΔΙΑ 

Πετάνε ψίχουλα στο λαό, αν κι εφόσον πετύχουν οι στόχοι τους. που σημαίνουν νέα βάρη για την εργατική- λαϊκή οικογένεια Ενισχύουν κι άλλο τους μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Τα «αντίμετρά» τους είναι ψίχουλα που θα δίνονται εάν και εφόσον πιάνονται οι αντιλαϊκοί στόχοι. Δηλαδή θα κόβουν από τους φτωχούς για να τα δίνουν στους φτωχότερους. «Αντίμετρα» που κυρίως αφορούν και άλλο ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης. 

Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, που βιώνουν τα αντιλαϊκά μέτρα χρόνια τώρα, δε μπορούν να ξεγελαστούν. Γνωρίζουν ότι κανένα «αντίμετρο», κανένα αντιστάθμισμα, δε μπορεί να υπάρξει: Για τους χιλιάδες ανέργους των εργοστασίων που τα έκλεισε η εργοδοσία στο κυνήγι του κέρδους και του ανταγωνισμού. 

Για τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο στο εμπόριο και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Για την απλήρωτη δουλειά και τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. 

Για την καταπάτηση δικαιωμάτων, τις μειώσεις μισθών και την εντατικοποίηση στην πτηνοτροφία. Για την πληρωμή με κουπόνια και τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα στους εργολάβους των Ναυπηγείων Αυλίδας. 

Για τις απολύσεις που εναλλάσσονται με τσάμπα υπερεντατικοποίηση στη ΣΑΜΠΟ. Για την αβεβαιότητα για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ στην κούρσα του ανταγωνισμού μονοπωλιακών συμφερόντων για τον πλούτο της. Για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η συμφωνία είναι επιτυχία γιατί κλείνει η αξιολόγηση χωρίς να μπει η χώρα σε περιπέτειες. Ότι άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση του χρέους και την ανάπτυξη. Πανηγυρίζει, δηλαδή, γιατί τα μονοπώλια της χώρας μας εξασφαλίζουν απρόσκοπτη χρηματοδότηση, γιατί χαντακώνονται οι ζωές μας για να πληρωθούν τα χρέη τους, γιατί με τις σάρκες και το αίμα μας στρώνουν το τραπέζι της καπιταλιστικής ανάπτυξης 

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ! 

Απέναντι στη νέα επίθεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων, της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού προσωπικού τους, η εργατική-λαϊκή απάντηση είναι μονόδρομος. Να τους ταρακουνήσουμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία. 

Να παραλύσει από απεργούς όλη η χώρα, κάθε κλάδος και χώρος δουλειάς. 

Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, τα αντεργατικά πλάνα που σχεδιάζουν στην πλάτη μας, για την επιστροφή όσων μας απέσπασαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια, βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε κλάδο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων. Έχουν καθοριστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος, τη δυσκολία στην οργάνωση του, στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. 

Στην Εύβοια λειτουργούν ως «εργολάβοι» της κυβερνητικής πολιτικής. Αποτελεί πρόκληση τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας να διαφημίζει φιέστα για λογαριασμό της κυβέρνησης, με τον υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης. 

Μια πλειοψηφία που διαφημίζει την πολιτική της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης της φτώχειας, γιατί συντάσσεται με τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Που σκορπά αυταπάτες ότι τα κέρδη της εργοδοσίας και τα εργατικά δικαιώματα μπορούν να συνυπάρξουν. Που αφοπλίζει το ίδιο το κίνημα και το σέρνει σε διεκδικήσεις ξένες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας και ο ρόλος των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες δεν έκαναν τίποτα για τη διοργάνωση της Πρωτομαγιάτικης απεργίας και έβαζαν τρικλοποδιές σε όποιον έδινε τη μάχη. Για να έχει ο αγώνας αποτέλεσμα και προοπτική οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι μπορούν και πρέπει να προσπεράσουν και να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

Ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας καλούν να υποταχτούμε η κυβέρνηση, οι συνοδοιπόροι της αλλά και ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός…

Απέναντι στην πρόκληση της κυβέρνησης που με θράσος λέει ότι η πολιτικής της έχει την αποδοχή του λαού επειδή δεν γίνονται κινητοποιήσεις…

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ! 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ, 10.30 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...