Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Απεργιακή συγκέντρωση στη Πλατεία Καρύστου

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου Συλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου: ''Ξεσηκωμός ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα Κυβέρνησης - ΕΕ! Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 17 Μάη, στις 11πμ, στην πλατεία Καρύστου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε το «κλείσιμο» της 2ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα:

 Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα από 8.636€ που είναι σήμερα, σε 5.861€. Η μείωση πλήττει ακόμη και εργαζόμενους που δουλεύουν με 420€ το μήνα! Πλήττει, σε συνδυασμό με τη φορολόγηση και των επιδοτήσεων, τους μικρούς αγρότες.

 Την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων και να βάλει λουκέτο στους μικρούς επαγγελματίες.

 Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, καθώς η ποσοστιαία εισφορά θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους.

 Μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε τη 13η σύνταξη, τώρα παίρνει από τους συνταξιούχους και τη 12η και την 11η.

 Παράδοση των «κόκκινων» δανείων σε τραπεζικά funds με αποτέλεσμα την απελευθέρωση σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

 Επέκταση των ομαδικών απολύσεων, όπου καταργούνται και κάποιες τυπικές δικλίδες ασφαλείας που ίσχυαν ακόμα.

 Επέκταση του αντεργατικού πλαισίου ως το 2019 (κατάργηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων, πάγωμα «τριετιών» κλπ).

 Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε ενέργεια, νερό, πρώην ΔΕΚΟ. Που θα εκτοξεύσουν κι άλλο τα ήδη τσουχτερά τιμολόγια για είδη πρώτης ανάγκης.

 Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της κήρυξης απεργιών. Με σκοπό την επικράτηση πλήρους υποταγής στις ορέξεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Τα μέτρα αυτά πλήττουν τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες. Λειτουργούν προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων, συνολικά των μονοπωλιακών ομίλων.

Παλιά και νέα μέτρα αποτελούν τη «συνταγή» της ΕΕ και των Κυβερνήσεων για την έξοδο των μονοπωλιακών ομίλων από την κρίση, για την αύξηση των κερδών τους. Μέσα από αυτά θα έρθει η ανάπτυξη για την οποία μιλούν.

Ακόμη και τα λεγόμενα «αντίμετρα» αφορούν φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ περιέχουν και κάποια ψίχουλα προς τους τελείως εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική.

Μόνη απάντηση μπορεί να είναι η συμμαχία εργαζομένων, μικρών εμπόρων και επαγγελματιών, φτωχών αγροτών και συνταξιούχων.

Όλοι μαζί να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες – τον κοινό μας εχθρό.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας!
Άμεση ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης!
Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία, στον ελεύθερο χρόνο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...