Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

«Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των ασθενέστερων και την ανάπτυξη της οικονομίας»

Κάλεσμα στα στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμπορευθούν και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, παράλληλα με τη σκληρή  αντιπολιτευτική κριτική που ασκείται, να επικοινωνήσουν πιο εντατικά το κυβερνητικό τους  πρόγραμμα,

απηύθυνε ο Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει μόνο να στηλιτεύουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  υπενθυμίζοντας το πόσο κακό έχουν προκαλέσει με τα ψέματά τους, αλλά θα πρέπει –πρωτίστως- να επιδιώξουν να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και να τους πείσουν, ότι, όταν θα αναλάβουν τις τύχες της διακυβέρνησης της χώρας, θα είναι έτοιμοι να ανατάξουν το κλίμα στην οικονομία. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου καλωσορίζοντας στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟ.Δ.Ε Ευβοίας, την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, κα Σοφία Βούλτεψη  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν το τέταρτο μνημόνιο και τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία, οποιαδήποτε και αν είναι αυτά, επιχειρώντας να αιτιολογήσουν τη στάση τους επικαλούμενοι, ότι θυσιάζονται εν ονόματι των ιδεών τους, προκειμένου - όπως ήδη διατείνονται - να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. «Στην ουσία-είπε- είναι η αποθέωση του μακιαβελισμού, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για το σκοπό της παραμονής τους στην εξουσία».

Εκτίμησε, επίσης, ότι πριν από τον Οκτώβριο δεν αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές και αυτό γιατί το διάστημα αυτό παραγράφονται οι ποινικές συνέπειες των capital controls, οπότε και σταματάει να κινδυνεύει ο κ. Βαρουφάκης με Ποινικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Από εκεί και πέρα  θα αναζητήσουν την κατάλληλη συγκυρία και μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, γιατί μετά θα είναι αναπότρεπτη η εφαρμογή των μέτρων  του τετάρτου  μνημονίου δηλ. πολλά από τα μέτρα που προβλέπονται για το 2019 υπάρχει ρήτρα, ότι, αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, θα αρχίσει η εφαρμογή τους από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και άρα θα προσπαθήσουν να βρουν σε αυτό το χρονικό διάστημα την ιδανική συγκυρία για  να πετύχουν το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την  η αποτροπή της αυτοδυναμίας μας. Ο δικός μας στόχος πρέπει να είναι η αυτοδυναμία.  Να είμαστε σίγουροι για το πώς θα οδηγηθούν οι εξελίξεις μετά. Επειδή έχουμε εμπειρία συγκυβέρνησης και επειδή ιδιαίτερα με την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις των δύο κομμάτων, στόχος  μας για το καλό της πατρίδας είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Από  εκεί και πέρα αναζητάμε, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες. Στόχος μας είναι η Ν.Δ να ηγηθεί ενός ευρύτατου  φιλοευρωπαϊκού Δημοκρατικού Μετώπου.»

Σε ό, τι αφορά την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την άποψη, ότι στη δεδομένη συγκυρία η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να είναι πολιτικά «αμφιδέξια», που σημαίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά: «ότι θα πρέπει να επιδιώξει τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων μας από τα δεξιά μας, αλλά και να διευρύνουμε την επιρροή μας στο χώρο του κέντρου και γιατί όχι στις παρυφές της Κεντροαριστεράς, άλλωστε, έτσι μάς είχε ορίσει και ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί με το πρόγραμμά της να εγγυηθεί τόσο  την προστασία των ασθενέστερων όσο και την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτός είναι ο διπλός μας στόχος. Τώρα, χρέος όλων μας είναι να προβάλλουμε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο εμπλουτίζουμε και βελτιώνουμε, καθώς είμαστε σε διαρκή διάλογο με τον κόσμο της αγοράς και της εργασίας,   γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι, όταν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία  τις τύχες διακυβέρνησης της χώρας,  θα πρέπει πολύ γρήγορα να ανατάξουμε το κλίμα στην οικονομία και  την κατάσταση στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...