Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Με αλγόριθμο ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας

Υπό εξέταση βρίσκεται ένα νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας και τον υπολογισμό τους. Το νέο σχέδιο -εάνεφαρμοστεί- θα περιλαμβάνει αλγόριθμους οι οποίοι θα συντελούν στην επίτευξη πιο δίκαιης και αναλογικής επιβάρυνσης των οδηγών ανάλογα με την παλαιότητα, την αξία, τους ρύπους και τα κυβικά του κάθε αυτοκινήτου.
Σε δηλώσεις της, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το νέο πλαίσιο υπολογισμού των
τελών θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν, έτσι ώστε και να γνωρίζει η αγορά τι ισχύει.


Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» η υφυπουργός είπε πως η κυβέρνηση προσδοκά το πλάνο για τα τέλη κυκλοφορίας να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο».

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η ειδική επιτροπή που εξετάζει το νέο πλαίσιο υπολογισμού των τελών.

Η κα. Παπανάτσιου είπε ακόμη ότι επιδίωξη είναι με το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας «κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες πίσω», έτσι ώστε ορισμένοι που άφησαν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους στο παρελθόν λόγω κόστους, «να πάρουν τις πινακίδες πίσω».

Επί της ουσίας τα νέα τέλη θα είναι πιο εξειδικευμένα και θα προσαρμόζονται ανάλογα με το κάθε αυτοκίνητο και όχι οριζόντια. Εάν τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός του υπουργείου, τότε αυτό αυτόματα συνεπάγεται μειώσεις για όσους έχουν παλαιό και φθηνό αυτοκίνητο, αλλά αυξήσεις με βάση του ρύπους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Όσον αφορά στα πιο καινούργια οχήματα, νέας τεχνολογίας τα τέλη αναμένεται να αυξηθούν καθώς η αξία του αυτοκινήτου τους θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με ένα παλαιού τύπου αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...