Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Σκύρο

Με πλήθος επισκεπτών που έφτασαν στην Σκύρο ακτοπλοϊκώς αλλά και αεροπορικώς με δρομολόγια που διαμορφώθηκαν ειδικά για τις ημέρες αυτές, γιορτάστηκε και φέτος το τριήμερο της Σκυριανής Αποκριάς. 

Μάλιστα, έπειτα από τέσσερα συναπτά χρόνια, ο καιρός συμμάχησε ώστε οι Σκυριανοί να φορέσουν τις φορεσιές τους και να ξεχυθούν στα γραφικά σοκάκια της Χώρας της Σκύρου. 

Οι «Γέροι», οι «Κορέλες» και οι «Φράγκοι» γέμισαν την ατμόσφαιρα με τους ήχους των κουδουνιών, τις ρυθμικές τους κινήσεις και το αμείωτο κέφι τους, που διήρκησε αμείωτο από το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου απ`όταν και ξεκίνησε το αποκριάτικο γλέντι-έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2017.

Την τελευταία Κυριακή των Απόκρεων, η «Τράτα», κατά την παράδοση «έριξε άγκυρα» στις 15:00 μ.μ. στη Κεντρική Πλατεία, σύμφωνα με το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού που σατίρισε με μοναδικό τρόπο τα γεγονότα της επικαιρότητας και κυρίως την τοπική πολιτική ηγεσία της Σκύρου. 

Φέτος και λόγω καλοκαιρίας η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τα σατιρικά κείμενα ετοιμάστηκαν κατά την διάρκεια όλης της προηγούμενης χρονιάς και πρόσφεραν άφθονο γέλιο σε όσους παρακολούθησαν το δρώμενο από κοντά.

Την Καθαρά Δευτέρα-ντόπιοι και επισκέπτες χόρεψαν στην Κεντρική Πλατεία του νησιού υπό τους ήχους νησιώτικης μουσικής. Την αρχή έκανε η Χορευτική Ομάδα Σκύρου» και ο «ΣΣΟΠΠΑ» περίπου στις δώδεκα το μεσημέρι, δίνοντας το έναυσμα στους παρισταμένους να ξεκινήσουν τον χορό που διήρκησε ως και πολύ αργά το βράδυ. Την ίδια ημέρα και από νωρίς ο Δήμος Σκύρου διένειμε Σαρακοστιανά εδέσματα σε όσους βρέθηκαν στην Χώρα της Σκύρου.

Καθ`όλη την διάρκεια του τριημέρου οι επισκέπτες του νησιού και οι ντόπιοι έγιναν μια παρέα, χόρεψαν και τραγούδησαν μέχρι πρωίας στα μαγαζιά της Χώρας με μοναδικό σκοπό το ξεφάντωμα. 

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Σκύρο τις απόκριες γνωρίζουν πως η παράδοση συναντά την σύγχρονη ζωή με μοναδικό τρόπο και λόγω του στοιχείου του αυθορμητισμού και της αυθεντικότητας που διακρίνει την Σκυριανή Αποκριά κάθε χρόνο προσελκύει τακτικούς και φανατικούς επισκέπτες.

Ο Δήμος Σκύρου ευχαριστεί θερμά την κα.Καλημέρη Σταματία η οποία παρασκεύασε αφιλοκερδώς όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα και εύχεται σε όλους τους Σκυριανούς αλλά και επισκέπτες του νησιού καλή Σαρακοστή και του χρόνου!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...