Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Θεατρική εξόρμηση της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, διατηρώντας μια καλή παράδοση και πρακτική και εκπληρώνοντας έναν από τους βασικούς σκοπούς του σωματείου, που είναι η πραγματοποίηση
εκδηλώσεων παιδαγωγικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και κοινωνικού χαρακτήρα, διοργανώνει και για φέτος θεατρική εξόρμηση στην Αθήνα την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο Εθνικό Θέατρο, για την παράσταση «Πόθοι κάτω από τις Λεύκες» του Ευγένιου Ο’ Νηλ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μουσική Ελένης Καραΐνδρου, με τους Γιώργο Κέντρο, Μαρία Κίτσου, Νίκο Γιαλελή, Παναγιώτη Παναγόπουλο, Γιώργο Χριστοδούλου, Σταύρος Μερμήγκη, Γιώργος Ζυγούρη, Ανδρέα Παπανικολάου στους βασικούς ρόλους.


Λίγα λόγια για το έργο: εκδόθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό το 1924, σε μια προσπάθεια του Ο΄Νηλ να αναδιαμορφώσει το αμερικάνικο θέατρο. Βαθιά επηρεασμένος τόσο από τον Άουγκουστ Στρίντμπεργκ (August Strindberg) όσο και από την αρχαία ελληνική τραγωδία, ο συγγραφέας συνθέτει ένα σύγχρονο ποιητικό δράμα, μια διασκευή του Ιππολύτου του Ευριπίδη όπου η Φαίδρα ερωτεύεται τον γιο του συζύγου της Θησέα.

Το έργο διαδραματίζεται στο αγρόκτημα του Εφραίμ Κάμποτ, μετανάστη από την Ιρλανδία, ο οποίος πασχίζει να στήσει τη ζωή του στη Νέα Αγγλία των Η.Π.Α. Εκεί ζει με τους τρεις γιους του, τον Πήτερ και τον Σιμεόν, από τον πρώτο του γάμο, και τον Ήμπεν, από τον δεύτερο. 

Η σκληρή δουλειά και η καταπίεση από τον δεσποτικό πατέρα, μετά την τρίμηνη απουσία του, θα ωθήσει τους δύο μεγαλύτερους γιους να μεταναστεύσουν στη «Γη της Επαγγελίας», η οποία, για την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, είναι η Καλιφόρνια. Στο κτήμα θα παραμείνει ο τρίτος γιος, ο Ήμπεν, ο οποίος θα ερωτευτεί την νέα όμορφη σύζυγό του πατέρα, Άμπη.

Η συγκυρία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ερωτικού τριγώνου μέσα από το οποίο ο Ο’Νηλ θα αποτυπώσει τις υπαρξιακές του ανησυχίες και τις πολιτικές του αναζητήσεις. Σε αυτό το έργο καταφέρνει να μετατρέψει τους απλούς αγρότες σε σύμβολα του σύγχρονου κόσμου, οι οποίοι, όπως και οι ήρωες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, συνομιλούν διαρκώς με την σύγχρονη πραγματικότητα.


Το κόστος ανέρχεται στα 20 Ευρώ (εισιτήριο και λεωφορείο) και η αναχώρηση θα γίνει από το πάρκο του Βούρκου την Κυριακή Απριλίου και ώρα 5 μ.μ.

Κρατήσεις εισιτηρίων με προκαταβολή στα τηλέφωνα:

6936192429 (Χαρά Νίκα), 6932969242 (Όλγα Κολιού) έως την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.

 Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος 
Νίκα Χαρά 

Ο γεν. γραμματέας
Άρης Σκούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...