Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΠΑΣΟΚ Ευβοίας: «Πνεύμονας εργασίας και ανάπτυξης για τον νομό μας η ΛΑΡΚΟ»

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, για την ομαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
''Το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνη αντιπολίτευση στο Εθνικό κοινοβούλιο και διακρίνοντας την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού για την ομαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς.
Οι χαμηλές τιμές του νικελίου, η συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση ,το υψηλό κόστος παραγωγής ,η πιθανή αρνητική απάντηση της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις κ.α. δυστυχώς δυσχεραίνουν την ομαλή και
βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας. 

Για εμάς την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ η ΛΑΡΚΟ αποτελεί πνεύμονα εργασίας και ανάπτυξης όχι μόνο για τον νομό μας, όχι μόνο για την Στερεά αλλά και για ολόκληρη την χώρα.

Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια ,σύγχρονη και παραγωγική.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα δίκαια αιτήματα τους και σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά.

Για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο Γραμματέας Χαράλαμπος Καραβάς

Η ερώτηση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Προς τους Υπουργούς: 
1. Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου 
2. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη 
ΘΕΜΑ: Ανυπαρξία σχεδίου για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ 

Η ΛΑΡΚΟ, κορυφαία μεταλλευτική εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό μεταξύ των 5 μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών πώλησης νικελίου και της έλλειψης από την πλευρά της κυβέρνησης σχεδίου για τη λειτουργία της επιχείρησης. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και τον εξοπλισμό της εταιρείας προχωράει σε ανάθεση εργολαβιών κυρίως στα μεταλλεία εξόρυξης μεταλλεύματος αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος παραγωγής. 

Συγχρόνως με την απαξίωση έμπειρου και ικανού προσωπικού που «μπαίνει στο ψυγείο» προωθούνται σε θέσεις ευθύνης «αρεστοί και ημέτεροι». 

Ύστερα από τη συμφωνία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ με τη ΔΕΗ η οικονομική στενότητα της εταιρείας θα μετατραπεί σε οικονομική ασφυξία καθότι καλείται να πληρώνει στη ΔΕΗ και μάλιστα κατά προτεραιότητα 3 εκατ. ευρώ το μήνα έναντι 500.000 ευρώ που πληρώνει μέχρι σήμερα. 

Για όλα τα ανωτέρω οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και δεν πείστηκαν από τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σταθάκη κατά την επίσκεψή του στις 17-2-2017 στη Λάρυμνα που αναφέρθηκε «σε δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ με ενιαία μορφή», χωρίς να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την λειτουργία της εταιρείας. 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: 

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ «υπό δημόσιο χαρακτήρα με ενιαία μορφή» όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης; 

Ποιες επενδύσεις προωθούνται για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και τη μείωση του κόστους παραγωγής; 

Ύστερα από τη συμφωνία της ΛΑΡΚΟ με τη ΔΕΗ για μηνιαία πληρωμή 3 εκατ. Ευρώ έναντι 500.000 ευρώ που αποδίδονται σήμερα, πώς θα διασφαλιστούν οι πληρωμές της μισθοδοσίας των εργαζομένων και οι θέσεις εργασίας; 

Οι ερωτώντες Βουλευτές: 

Κεγκέρογλου Βασίλειος 
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας 
Σκανδαλίδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...