Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Φλαμπουράρης από την Χαλκίδα: «Το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός»

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η περιοδεία  του σ. Υπουργού Επικρατείας και υπεύθυνου για τον συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη, στην Χαλκίδα.
Στην περιοδεία συνοδευόταν από τους βουλευτές της Εύβοιας Γιώργο Ακριώτη, Τάσο Πρατσόλη  και Ζωή Λιβανίου, από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας Νίκο Σιόλια, τον Συντονιστή της Ο.Μ. Χαλκίδας Κώστα Δαύλια και άλλα στελέχη του κόμματος

Το πρωί της Παρασκευής επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας  και συναντήθηκε με τον νέο Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας κ. Νικολιδάκη και τους συνεργάτες του. Συζητήθηκαν τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, την αποτελεσματικότητα της νέας επιχειρησιακής διάταξης των αστυνομικών δυνάμεων και θέματα εσωτερικής λειτουργίας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του σταθμού κ. Ρίννη, ο οποίος του έθεσε το αίτημα της μεταστέγασης του Πυροσβεστικού σταθμού σε νέο σύγχρονο κτίριο, καθώς επίσης και την αναδιάταξη, στον νομό, των Πυροσβεστικών δυνάμεων. Ακολούθησε διάλογος με τους πυροσβέστες της βάρδιας, όπου του τέθηκαν διάφορα θέματα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σταθμό του ΕΚΑΒ Χαλκίδας, όπου ο υπεύθυνος του νομού κ. Κόκκος, τον ενημέρωσε για την κατάσταση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας, την επάρκεια σε Ασθενοφόρα  και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Του επισήμανε το παράπονο του ΕΚΑΒ για την έλλειψη συνεργασίας με κάποια από τα κέντρα υγείας, καθώς και αδυναμία του συστήματος, με την από παλιά υπαγωγή των Κ.Υ. στην αποκεντρωμένη διοίκηση που εδρεύει στην Λάρισα. Ο σ. Υπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι υπό αναθεώρηση, με το νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την νέα διάταξη των Κ.Υ.

Στο εργοστάσιο της Gallenika, συναντήθηκε με την διοίκηση και συζήτησε για την νέα πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για το Φάρμακο. Του ετέθησαν ζητήματα για την τιμολόγηση και το αίτημα για έλεγχο της συνταγογράφησης, σε σχέση με τον ανταγωνισμό με τις πολυεθνικές του φαρμάκου. Συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων όπου ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους.

Τελειώνοντας την πρωινή περιοδεία επισκέφτηκε το Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου στην είσοδο τον περίμενε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων  με μερικούς από τους εργαζόμενους, σε παράσταση διαμαρτυρίας. Ο σ. Υπουργός συζήτησε μαζί τους και ζήτησε να του αναφερθούν τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αποφύγουν τις γενικότητες. Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Τζαφέρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπεύθυνους των τομέων, επισημάνθηκε το γεγονός της έλλειψης  κυρίως σε Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές. Συζητήθηκε το ζήτημα της αποπεράτωσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και άλλα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ Εύβοιας, όπου συζητήθηκαν τα θέματα βιωσιμότητας της Δημόσιας Επιχείρησης. Τους ενημέρωσε για την απόφαση μείωσης κατά 30% του ενεργειακού κόστους της   και τον αγώνα που γίνεται για την μείωση των συσσωρευμένων ελλειμμάτων που προέκυψαν από την προηγούμενη κακοδιαχείριση. Ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνεργαστούν με την νέα διοίκηση, ώστε να καταστρωθεί ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, που να έχει στοιχεία βιωσιμότητας, αλλά και το αποτύπωμα των εργαζομένων.

Δόθηκε η συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» και μετά ακολούθησε σύσκεψη κομματικών στελεχών, όπου ετέθησαν τα ζητήματα της αρμοδιότητας του για τον συντονισμό κόμματος, βουλευτών και κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε τα εξής: 


«Εκτιμώ ότι θα "ξεκλειδώσει" η δεύτερη αξιολόγηση μέσα από συναινετική λύση αλλιώς "διαλύεται η Ευρωζώνη" και συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα, ότι «δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ευρωζώνη»

Ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε την ψήφιση νέων μέτρων και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων και ζητεί το ίδιο και από τους δανειστές. 

Είπε ότι υπάρχει σύγκρουση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και του ΔΝΤ, ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε ευθυγράμμιση όλων των κρατών, ούτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση» στο Eurogroup, σε ό,τι αφορά την ψήφιση από τώρα, μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος. 

Σημείωσε ότι οι εταίροι μπορεί να «καθυστερήσουν λίγο», αλλά θα δεχθούν την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που θα περιγράφει ορισμένα μέτρα, για τα οποία δήλωσε σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν. 

«Παρά τις επιθέσεις και τα ψέματα που αναπαράγονται, παρά -και δεν θεωρώ τους δημοσιογράφους υπεύθυνους γι' αυτό- την προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουν στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για "αριστερή παρένθεση", λέω ότι αυτό δεν θα γίνει. Στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό και το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Φλαμπουράρης. 

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Τουρκίας, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για έκδοση των οκτώ αξιωματικών, ο υπουργός Επικρατείας στάθηκε στην ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κριτικάρουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι αποφάσεις ενός δικαστηρίου, μπορεί να κρίνονται, αλλά δεν μπορεί να καθοδηγούνται. Άλλο η Τουρκία, άλλο η Ελλάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...