Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Συγχαρητήρια στην Ελευσίνα για την επιλογή της ως Πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021

H Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκφράζει τα συγχαρητήριά της στην πόλη της Ελευσίνας και στον Δήμαρχο, Γεώργιο Τσουκαλά, για την ανάδειξη της πόλης σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Ελλάδας.
Μια πόλη που αναδείχτηκε σε βιομηχανικό κέντρο τις προηγούμενες δεκαετίες, γνώρισε την αποβιομηχανοποιήση και τις συνέπειές της τα τελευταία χρόνια και όμως δεν το έβαλε κάτω. 


Κατάφερε να μετατρέψει σημαντικά βιομηχανικά κτίρια σε κέντρο πολιτισμού, να αλλάξει την εικόνα της σε πολλούς τομείς όπως η πρωτοπορία που επιδεικνύει σε ζητήματα ανακύκλωσης και δικαίως να μεταμορφώνεται καθημερινά σε μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς, αξίζει να ζεις.

Η ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης της δίνει την ευκαιρία να κάνει ακόμα πιο θαρραλέα βήματα μπροστά, να γίνει γνωστή στην Ευρώπη, να αναδείξει την ιστορία της και την σύγχρονη πολιτισμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στους δρόμους της. 

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της κοινωνίας της Ελευσίνας και του ίδιου του Δημάρχου Γεωργίου Τσουκαλά, που έμπρακτα υποστηρίζει την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του.

Τα πολλά και συχνά θετικά μηνύματα που εκπέμπει η πόλη αυτή της Δυτικής Αττικής μακάρι να γίνουν πρότυπα ανάπτυξης για όλους τους Δήμους της χώρας μας, πολλοί εκ των οποίων αδιαφορούν για τα οφέλη που προσφέρει ο πολιτισμός σε κάθε μικρή ή μεγάλη τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...