Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Καταγγελία της Τ.Ο. Εύβοιας της ΚΝΕ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παρεμπόδισης μελών της ΚΝΕ στις 11/11/2016, να ενημερώσουν τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα.
Ένα σχολείο που να μορφώνει, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με ασφαλής εγκαταστάσεις, εξοπλισμένα εργαστήρια, ένα σχολείο που να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι αμόρφωτους φθηνούς

εργαζόμενους.

Η προσπάθεια παρεμπόδισης επιχειρήθηκε με την κλήση της αστυνομίας έξω από το σχολείο, με απειλές για μηνύσεις και φραστική επίθεση από τη διεύθυνση και ορισμένους καθηγητές.


Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στη Λαμία που έστειλαν εισαγγελέα στα σχολεία, στο Κιλκίς, στη Λάρισα όπου οδήγησαν στο αυτόφωρο μέλος της ΚΝΕ που μιλούσε με μαθητές έξω από σχολείο.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του συστήματος επιχειρούν να βάλουν τη παιδεία στο μνημόνιο, επιβάλλουν υποκατάστατους μισθούς, δίνουν φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες.

Προσπαθούν να επιβάλλουν νεκρική σιγή μέσα στα σχολεία να περάσουν τα μέτρα τους χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Αυτά προσπαθούν οι μαθητές να εναντιωθούν και να ανατρέψουν! 

Αν ψάχνουν λοιπόν για υποκινητές τους λέμε να κοιτάξουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη!

Καλούμε όλους τους μαθητές να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους με συλλογικές διαδικασίες. Να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις τα 5μελή-15μελή, να τιμήσουν όπως πρέπει την επέτειο του Πολυτεχνείου που μας διδάσκει πόσο επίκαιροι είναι οι αγώνες και πόσο αξίζει όλοι να αγωνιζόμαστε και σήμερα. 

Όλοι στην πορεία της 17 Νοέμβρη που καλούν σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της Εύβοιας 18:30 στα φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...