Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πρώτη διεθνής συνάντηση μελέτης και προώθησης της σφυριχτής γλώσσας

Η σφυριχτή γλώσσα είναι μία μοναδικότητα που την συναντούμε σε τέσσερα μέρη . Στο χωριό Αντιά της Καρυστίας στα Κανάρια νησιά στα Πυρηναία της Γαλλίας και στην Κερασούντος της Τουρκίας.

Είναι ένας μοναδική Γλώσσα επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι ορεινών περιοχών προκειμένου να επικοινωνούν από μεγάλες αποστάσεις.

Είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνετε να συναντηθούν σφυριχτές και καθηγητές γλωσσολόγοι από διαφορετικές χώρες προκειμένου να ανταλλάξουν τεχνικές ,απόψεις και μελέτες με κοινό σκοπό την μελέτη και την διάσωση της σφυριχτής Γλώσσας. Το όλο εγχείρημα οφείλεται στην προσπάθεια του προέδρου του συλλόγου των απανταχού Aντιωτών Παναγιώτη Τζαναβάρη η οποία ανέτρεψε τα γεγονότα , και ενώ θεωρείτο ότι η γλώσσα ήταν υπό εξαφάνιση σήμερα μεταδίδετε σε νέους και δημιουργείτε η υποδομή που διασφαλίζει την συνέχεια της .

Μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρυσι το πρώτο Φεστιβάλ Σφυριχτής Γλώσσας που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Μπούρτζι της Καρύστου , ο Πρόεδρος του συλλόγου των Απανταχού Αντιωτών Παναγιώτης Τζαναβάρης και ο Δήμαρχος Καρύστου κος Νίκος Μανώλης τηρώντας την υπόσχεση που έδωσαν ότι το επόμενο θα είναι διεθνές , εφέτος θα πραγματοποιηθεί στα Αντιά και στην Κάρυστο η πρώτη διεθνής συνάντηση μελέτης και προώθησης της Σφυριχτής Γλώσσας , η φετινή διοργάνωση γίνετε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού .

Στης 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο χωριό των σφυριχτάδων τα Αντιά επιστημονική Ημερίδα με την συμμετοχή διακεκριμένων γλωσσολόγων καθηγητών από πανεπιστήμια της Αγγλίας της Γαλλίας και της Ελλάδας ,καθώς και σφυριχτές.



Στης 24 Αυγούστου και ώρα 19,30 θα γίνει στο Δημοτικό σχολείο Καρύστου εκδήλωση με προβολές βίντεο ομιλίες και σφυρίγματα παρουσιάζοντας τις ικανότητες τους Έλληνες και ξένοι σφυριχτές , η εκδήλωση θα κλήση με το χορευτικό Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...